Simona Halep - Elina Svitolina, 6-3, 3-6, 6-4, în semifinale la Doha. Halep a revenit de la 4-1, 30-0

Data actualizării: Data publicării:
LIVE TEXT Simona Halep Elina Svitolina, în semifinale la Doha
Foto: Agerpres

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, va juca finala cu numărul 34 din carieră, la Qatar Open, după ce a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, de ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha.

LIVE TEXT Simona Halep Elina Svitolina, în semifinale la Doha

Simona Halep a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (6) pe germana Julia Goerges, locul 16 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Foto: Agerpres

Meciul de vineri a fost unul cu schimburi lungi de mingi, ceea ce, într-o primă fază, i-a convenit Simonaei Halep, mai bună în raliuri, mai răbdătoare, mai agresivă şi mai precisă. Halep a reuşit să puncteze eficient, atât cu lovitura de rever, cât şi cu dreapta, dar ca la toate partidele de la Doha, Halep nu a păstrat acest nivel ridicat de joc şi a cedat iniţiativa, de data aceasta şi pe fondul unei reveniri a adversarei. Însă Halep este greu de "ucis" în această perioadă şi, continând să lupte şi atunci când zarurile par a fi aruncate, produce adevărate minuni. 

CITEȘTE ȘI: Simona Halep, după calificarea în finala de la Qatar Open 2019: „A fost probabil cel mai bun meci”

În prima parte a jocului, Svitolina a greşit mult, iar serviciul ei a fost la cote scăzute. Pe serviciul al doilea al Simonei Halep a mai reuşit câte ceva, dar fără să-i pună probleme româncei, pentru că a comis erori încercând să returneze decisiv. Ucraineanca a încercat să rupă ritmul, să avanseze către fileu, strategie care a avut ceva succes. În setul al doilea, Svitolina şi-a ridicat nivelul jocului, a alergat mai mult, s-a apărat mai eficient, dar a fost şi mai agresivă în acelaşi timp şi a punctat şi ea mai des. După setul I rigid, evoluţia ei a crescut constant, a zburdat parcă pe teren şi s-a desprins la 4-1 cu mingi de 5-1, în decisiv.

Însă Simona Halep nu îşi supese ultimul cuvânt şi a tras cu dinţii de un ghem ce nu garanta o revenire pentru o altă jucătoare. Dar pentru Halep lupta şi munca pe teren sunt garanţia că se poate salva un meci. Şi l-a salvat în stil de mare campioană, punând capăt unei serii de trei meciuri fără succes în faţa Svitolinei.

Halep a început puţin nesigur meciul, trimiţând câteva mingi în aut, în primul ghem, dar a reglat precizia loviturilor repede. A făcut faţă unei mingi de break la 0-1, singura cu care s-a confruntat în acest set, apoi a controlat cu destulă uşurinţă jocul. Cu un break la scorul de 1-1, după ce a fost condusă cu 40-15, şi cu al doilea la 5-3, fostul lider WTA a încheiat setul cu 6-3, în 38 de minute.

Setul al doilea a avut o desfăşurare similară, numai că a fost în favoarea jucătoarei din Ucraina, Svitolina a obţinut primul ei break în această partidă la scorul de 1-1, l-a păstrat bine cu serviciul până la 5-3, când l-a dublat şi a egalat la seturi, tot cu 6-3, după 78 de minute de joc.

În decisiv, Svitolina a făcut break-ul la 1-0, dar un ghem lung, cu şapte egalităţi, pe care nu l-a abandonat la 1-4 în decisiv, când a salvat trei mingi de break şi de 1-5, a schimbat totul. Din acel moment, Halep a câştigat toate ghemurile până la final şi s-a impus cu 6-4, după două ore şi şapte minute.

CITIȚI ȘI:  CTP: Halep a fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică

În ultimul act, Halep va evolua cu germana Angelique Kerber, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 3, sau cu belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA.

Calificarea în finală  este recompensată la Doha cu un premiu de 84.850 de dolari şi cu 305 de puncte WTA. Trofeul este recompensat cu 158.895 de doalri şi cu 470 de dolari.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Finalele Simonei Halep:

Titluri WTA de simplu: 18 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 15 - Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.


LIVE TEXT SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA ÎN SEMIFINALE LA DOHA:


ora 17.48 VICTORIEEEEEE, Halep!!!!!!!!!!!!!!! Fabulos meci a făcut Simona Halep în semifinale la Doha. Probabil unul dintre cele mai bune meciuri ale ei. Bravo, Simo!

ora 17.44 Bravoooo, Simo! Este 5-4 și Halep urmează la serviciu. Tribuna plină de români „explodează” în urale. Este absolut incredibil ce a reușit să facă Halep în această partidă. Dă dovadă de maturitate și de o forță psihică impresionantă. 

ora 17.37 Svitolina pare pierdută. Halep joacă fabulos. Este 4-4, meciul e în echilibru pe tabelă, însă Simona are avantajul psihologic.

ora 17.33 Meci de infract la Doha cu Halep și Svitolina. Halep revine de la 4-1, 30-0 și face 4-3. Echilibrul meciului a fost restabilit, Halep urmează la serviciu și are șansa să egaleze. 

ora 17.30 Halep își câștigă serviciul după cinci mingi de break salvate. Este spectacol la Doha, după cel mai lung game al meciului de până acum. Acesta este momentul care ar putea decide soarta întregii partide. Să sperăm că așa va fi.

ora 17.16 Svitolina își face din nou serviciul și se detașează la 4-1. Urmează Halep la serviciu.

ora 17.15 Este 3-1 pentru Svitolina în setul decisiv, iar Halep este în mare dificultate. Jocul româncei pare să nu mai funcționeze.

ora 16.58 SET, SVITOLINA! Svitolina face un al doilea break și câștigă setul doi. Scenariul din setul unu s-a repetat, însă în sens invers. Se pare că mai există și coincidențe pe lume. Soarta meciului se va decide în decisiv. Este un meci spectaculos, extrem de disputat. Să fim alături de Simo!

ora 16.55 Svitolina își face serviciul cu greu, după ce Halep ratează un lung de linie, lovit prea... lung. Este 5-3 și urmează să servească jucătoarea din România.

ora 16.48 Halep își face gameul și este 4-3 pentru Svitolina. Urmează ucraineanca la serviciu. Jucătoarea din România trebuie să facă break neapărat acum sau în game-ul următor pentru a salva soarta setului doi.

ora 16.45 Svitolina se desprinde la 4-2. Sunt ultimele șanse ale Simonei Halep de a face rebreak și a încheia acum partida. Dacă nu, meciul va merge în decisiv.

ora 16.37 Halep își face spectaculos serviciul și reduce diferența la 3-2. Game spectaculos făcut de Halep, care a alergat-o pe Svitolina pe tot terenul, până a epuizat-o. Un meci frumos.

ora 16.34 Svitolina își face serviciul și își consolidează breakul. Este 3-1 pentru ucraineancă.

ora 16.30 Svitolina reușește break, iar Halep este în dificultate în setul doi. Jucătoarea din România are deseori probleme pe început de set secund, după ce-l câștigă pe primul. Să-i ținem pumnii.

ora 16. 27 Svitolina își câștigă serviciul cu 40-0. Fără drept la replică, Halep, în acest game 2 din setul al doilea.

ora 16.26 Rezumatul setului unu, câștigat spectaculos, prin un al doilea break, de Simona Halep.

Simona Halep
Foto: captură DigiSport

ora 16.25 Halep își face serviciul la începutul setului 2 și se află la conducerea partidei.

ora 16.19 SET, SIMONA HALEP!!! Românca își adjudecă primul set, după ce face un nou break. A avut trei mingi de set în acest ultim game și a cerut challenge la un punct declarat câștigător pentru Svitolina. Arbitru de linie se înșelase, a arătat proba video. Să îi ținem pumnii Simonei.

ora 16.14 Halep face 5-3 și poate spera că va rupe lanțul de ghinion din partidele cu Svitolina. Ultimele trei confruntări dintre cele două au fost câștigate de jucătoarea din Ucraina.

ora 16.09 Svitolina reduce diferența la 4-3 și urmează Halep la serviciu.

ora 16.06 Halep își face serviciul, cu lovituri spectaculoase și un punct lung, trimis pe tușă, chiar în trupul adversarei. Este 4-2, însă suntem în fața unui meci foarte disputat. Spectacolul este garantat!

ora 16.00 Este 3-2, după un game pe care Svitolina și l-a adjudecat lejer.

ora 15.58 3-1 pentru Halep, după un game câștigat ușor. Simona își consolidează breakul și se află la conducerea meciului.

ora 15.54 Halep face break, după un set intens jucat, cu multe puncte lungi. Vântul încurcă jocul, eficiența primului serviciu având de suferit în cazul ambelor jucătoare.

ora 15.48 Halep își face la rândul ei serviciul, pe care îl încheie cu un punct spectaculos, o lovitură superbă, în lung de linie. Tensiunea se simte în aer. Cele două jucătoare par încordate.

ora 15.40 Svitolina a avut primul serviciu al meciului, pe care l-a fructificat. Este 1-0 pentru ucraineancă.

ora 15.35 A început meciul dintre Simona Halep și Elina Svitolina. Câștigătoarea acestei partide va juca în finala de la Doha.


Meciul Simona Halep - Elina Svitolina (Ucraina), locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, va fi primul al zilei de vineri pe terenul central.

Svitolina conduce în întâlnirile directe cu 4-2, câştigând ultimele trei partide.

Simona Halep a învins-o în sferturile de la Doha pe Julia Goerges

Simona Halep a învins-o, joi, cu scorul de 7-6 (1), 7-6 (6) pe germana Julia Goerges, locul 16 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier de la Doha. Halep a revenit în setul secund de la 3-5, iar în tie-break-ul acestuia de la 2-5, apoi de la 4-6, când a salvat două mingi de set.

Simona Halep continuă să joace amestecat, cu momente încântătoare şi prăbuşiri neaşteptate. În acelaşi timp, fostul lider WTA continuă să aibă ultimul cuvânt în meci şi să revină atunci când este mai puţin de crezut.

CITEȘTE ȘI: Qatar Open 2019. Simona Halep, înainte de partida din semifinale cu Elina Svitolina: „Dacă și cu parcă, știi cum e...” 

Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

LIVE TEXT Simona Halep Elina Svitolina, în semifinale la Doha
Calificarea în semifinale este recompensată la Doha cu un premiu de 45.320 de dolari şi cu 185 de puncte WTA. Foto: Agerpres

Kiki Bertens, a cincea favorită, eliminată în sferturi la Qatar Open

Olandeza Kiki Bertens, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, joi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 21 WTA, în sferturile de finală ale Qatar Open.

Mertens s-a impus după un meci care a durat o oră şi jumătate şi va evolua în penultimul act cu germana Angelique Kerber, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 3.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, vineri, de la ora 15.30, Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri