Simona Halep împlineşte 27 de ani

Data publicării:
2017 China Open - Day 8 - Semi-Finals
FOTO: Guliver/GettyImages

Simona Halep împlineşte astăzi 27 de ani. Aflată pe primul loc în lume încă de anul trecut, constănţeanca a bifat şi alte cifre fabuloase de-a lungul carierei.

Simona Halep a reuşit până la 27 de ani ceea ce nu a mai realizat nicio altă jucătoare din România. Cifrele vorbesc pentru liderul WTA, care se uită de sus în clasament şi la nume legendare. Simona a bifat 47 de săptămâni ca lider mondial, mai multe decât Şarapova şi Clijsters la un loc.

Şi nu este o întâmplare, dacă ne amintim de cele 18 titluri WTA câştigate, între care şi unul de Grand Slam. Roland Garros 2018 rămâne cea mai dulce amintire pentru jucătoarea antrenată de Darren Cahill.

După două finale pierdute pe muchie de cuţie, constănţeanca s-a revanşat şi a câştigat titlul, dramatic, aşa cum ne-a obişnuit, în faţa americancei Sloane Stephens. A fost o victorie istorică. De 40 de ani, de la Virginia Ruzici, România nu mai avusese o campioană la Paris.

Ascensiunea uriaşă din ultimii ani a urcat pe Simona Halep între primele zece jucătoare şi în topul câştigurilor all time. În acest moment, a încasat peste 27 de milioane de dolari din premii, mai mult decât au strâns în toată cariera Steffi Graf, Martina Navratilova sau Justine Henin.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri