Simona Halep, în semifinalele turneului Transylvania Open, după o victorie categorică: A cedat doar două game-uri

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep se pregătește sp rimească mingea pe serviciul adversarei.

Simona Halep s-a calificat cu uşurinţă în semifinalele turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o, vineri seara, pe Jaqueline Cristian cu 6-1, 6-1.

Halep (30 ani, 18 WTA) a încheiat în 67 de minute duelul cu tânăra sa conaţională (23 ani, 105 WTA), dominând jocul cu autoritate.

Halep va juca a doua sa semifinală din acest an, după cea de la Stuttgart.

Meciul cu Cristian a avut multe momente frumoase, dar Jaqueline Cristian, o revelaţie la Transylvania Open, după victoriile reuşite contra unor adversare mai bine cotate (slovena Kaja Juvan, australianca Ajla Tomljanovic), a comis prea multe greşeli din dorinţa de a se impune în faţa fostului mondial.

Citiți și:
Emma Răducanu s-a oprit în sferturile turneului Transylvania Open: Păcat că nu am ocazia să joc împotriva Simonei Halep

Dacă raportul mingilor direct câştigătoarea a fost echilibrat, 7 Halep şi 8 Cristian, la capitolul erori neforţate Simona a totalizat 14, iar Jaqueline 46.

Diferenţe mari au existat şi la procentajele de serviciu, evident, în favoarea fostului lider mondial.

Halep, care a obţinut a doua sa victorie la Cluj-Napoca în faţa unei românce, după 6-1, 6-2 cu Gabriela Ruse, în primul tur, va juca în penultimul act cu învingătoarea dintre britanica Emma Răducanu, campioana de la US Open, şi ucraineanca Marta Kostiuk, potrivit Agerpres.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 10.100 dolari şi 110 puncte, iar Jaqueline Cristian s-a ales cu 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri