VIDEO. Simona Halep, celebrată pe Arena Națională: „Să ne gândim că se mai pot întâmpla și astfel de zile”

Data actualizării: Data publicării:
simona halep arena nationala - octav ganea inquam
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Simona Halep și-a prezentat miercuri, pe Arena Națională, trofeul câștigat la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Tenis și de Primăriei Capitalei.

Au fost momente care vor rămâne in istorie, pe Arena Națională. Regina de la Wimbledon a adus acasă trofeul pentru care a muncit mai mult de un deceniu în cariera profesionistă. În fața a 30 de mii de fani, Simona Halep a prezentat marele premiu și a împărtășit din bucuria pe care a trăit-o sâmbătă pe iarba londoneză. Performanța Simonei a fost trăită la maximum de zeci de mii de fani, iar pentru al doilea an consecutiv, imnul României a fost intonat în cinstea sportivei pe Arena Națională. Printre miile de susținători emoționați până la lacrimi au fost și alți campioni olimpici si mondiali, care au scris istorie pentru sportul românesc. Iar spectatorii au avut numai cuvinte la superlativ despre marea campioană. Un copil a mărturisit reporterului Digi24 că a venit special de la Satu Mare pentru că este un mare fan:

Simona Halep, mesaj pe Facebook după o zi emoționantă

Târziu, spre miezul nopții, Simona Halep a avut un ultim mesaj pentru fanii ei: „Noapte bună, România!”, a scris ea pe Facebook, la capătul unei zile în care a fost celebrată ca Regina tenisului românesc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE.  Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, i-a oferit jucătoarei un tricou al naţionalei de fotbal, inscripţionat cu numărul 1 şi cu numele ei.

Soprana Irina Baianţ a interpretat melodia One Moment in Time (Whitney Houston), iar solistul Operei Naţionale Andrei Lazăr, cântecul You Raise Me Up (Secret Garden), o melodie favorită a Simonei.

Gica Popescu şi Gheorghe Hagi au fost prezenţi, alături de părinţii Simonei şi de fratele ei.

Ilie Năstase, Virginia Ruzici şi Alina Tecşor au fost şi ei la Arena Naţională.

Festivitatatea, care a durat o oră şi 15 minute, s-a încheiat cu o explozie de confetti, în culorile drapelului naţional.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

FOTOGALERIE © Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Gala de pe Arena Națională se încheie cu mulțumirile Simonei Halep, în acordurile melodiei de la Queen, We Are The Champions, și în aplauzele celor prezenți.

„Vreau doar să vă mulţumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteţi mereu. O simt şi atunci când merg la turnee, am mulţi români alături de mine. Este un lucru deosebit că în seara aceasta aţi venit atât de mulţi să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Este extraordinar că îmi transmiteţi atâta bucurie şi atâta iubire şi cel mai important lucru, ştiu că aveţi nevoie de un model în viaţă ca să fiţi inspiraţi, dar cel mai important lucru este să credem în noi. Aşa că dacă ajungem să credem în noi, în puterea nostră interioară, putem să facem orice. Vă doresc numai bine şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine, într-un moment frumos”, a încheiat campioana de la Wimbledon. 

ACTUALIZARE. Câți copii îți dorești? a fost întrebată Simona Halep. Un milion, a răspuns ea imediat, care să vină la tenis și pe care să-i sărbătorim și pe ei pe Arena Națională, a adăugat sportiva.

Întrebată, după remorarea meciului de la Wimbledon, ce îşi mai doreşte, Simona Halep a răspuns: „Nu am vrut să închid gura nimănui, am vrut doar să deschid o mentalitate spre un vis măreţ, pe care l-am avut. Cred că am inspirat foarte mulţi copii, am inspirat mulţi oameni, că atunci când crezi în tine şi crezi că nimic nu este imposibil, ai o şansă să realizezi ceea ce au visat mereu. Aşa că sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor, pentru că există posbilitate şi orice e posibil dacă noi credem în noi. Îmi doresc ca un milion de copii să meargă la tenis şi să avem cât mai mulţi campioni şi să venim aici, pe stadionul acesta, să-i sărbătorim. Este un vis măreţ şi acesta, dar sper să se realizeze. Împreună cu Federaţia, există un proiect şi am promis că o să mergem prin ţară după US Open, atunci când o să am şi eu o perioadă mai liberă, să alegem cât mai mulţi copii şi să-i îndrumăm spre o performanţă, spre un drum frumos, greu, dar care poate aduce multă bucurie acestui popor”.

Finala de la Wimbledon 2019, comentată de Simona Halep și Ion Țiriac

ACTUALIZARE. Pe scenă urcă Ion Țiriac. „Welcome to Simona's Night, lumii întregi! Am văzut finala live, am văzut vreo 20, am văzut și alte două finale ale unui român care s-a hotărât să le facă cadou altora, n-a vrut să le câștige el, dar nu poți să nu-l numești pe Ilie Năstase. Am jucat și eu acolo, e un teren deosebit, e tradiția”, a spus Ion Țiriac. El anunță prezentarea „filmului” de la Wimbledon, comentat live împreună cu Simona Halep.

„Am fost destul de lucidă și sigură pe mine”, a comentat Simona secvența care arăta momentul în care intră pe teren. „Am vrut eu să intru prima”, a explicat ea, „intervievată” de Ion Țiriac. „Coridorul poate fi intimidant, dar nu m-am gândit la nimic, m-am gândit că am rachetele, că am pantofii care trebuie”, a continuat ea.

Ion Țiriac spune despre adversara Simonei Halep, Serena Williams, că este singura jucătoare care a servit cu 200 de km/h, o performanță pe care nici măcar Djokovic și Federer nu au reușit-o în finala băieților.

(VIDEO1. Simona Halep şi Ion Ţiriac comentează finala de la Wimbledon 2019)

Simona Halep continuă să comenteze momentele-cheie ale meciului împreună cu Ion Țiriac și dezvăluie „secretele” victoriei ei și ce a gândit în acele momente. Mărturiseşte că după primul set, deşi îl câştigase, nu se gândea la victorie.

Abia în setul al doilea, la 5-2, a fost încredințată că va putea să câștige.

ACTUALIZARE. „Aș spune că este seara noastră, este o bucurie, o parte din acest trofeu aș vrea să i-l dedic mamei mele, pentru că a fost visul ei. Părinții au fost poate cei mai importanți pentru mine”, a explicat Simona.

ACTUALIZARE. Tribunele scandează: Si-mo-na!

ACTUALIZARE. Imnul României este intonat de Andra, iar Simona Halep murmură împreună cu ea având lacrimi în ochi.

„Îți mulțumesc că inspiri o generație întreagă să aibă curaj”, îi spune la final Andra Simonei Halep, în timp ce Andi Moisescu îi transmite sportivei că are un „Da” de la el, aluzie la concursul din jurul căruia face parte.

ACTUALIZARE. Pe un ecran gigantic, Simona primește mesaje de felicitare de la foste glorii ale sportului românesc, care momentan nu au putut fi prezente în țară: Camelia Potec, Nicu Vlad, Laura Badea și Nadia Comăneci care, împreună cu elevii ei de la academia pe care o are în Statele Unite, strigă în cor în românește: „Bravo, Simona!”

„Aş spune că este seara noastră, nu este doar seara mea, pentru că am fost inspirată de aceşti campioni care au venit astăzi să fie alături de mine, în această seară specială, şi le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis un mesaj pe video. Este o onoare să vă am alături de mine, să vin să împart această bucurie cu toţi oamenii care au venit special să mă vadă. O parte din acest trofeu aş vrea să-l dedic mamei mele, pentru că a fost visul ei, le mulţumesc părinţilor, familiei, aşa cum am spus mereu, ei au fost foarte importanţi, cei mai importanţi pentru mine ca să ajungem aici, în faţa dumneavoastră, şi să ne bucurăm de aceste trofee, tuturor antrenorilor, nu o să dau nume, pentru că au fost mulţi alături de mine, de la patru ani şi jumătate am avut cei mai buni antrenori şi vreau să le mulţumesc pentru fiecare cărămidă pe care au pus-o, bineînţeles, doamnei Virginia Ruzici, care a fost o inspiraţie pentru mine, lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport cu adevărat şi domnului Ion Ţiriac, care mi-a dat sfaturi destul de dure, dar care au fost foarte importante. Bineînţeles, României, aici m-am născut şi aici sper să trăiesc toată viaţa. Mulţumesc foarte mult!”, a spus Simona Halep.

ACTUALIZARE. Simona Halep rosteșe câteva cuvinte de mulțumire. „Acest trofeu este al nostru, este al țării”, spune Simona Halep. Sportiva spune că această seară este și mai specială decât cea organizată după Roland Garros. „Să ne gândim că se mai pot întâmpla și astfel de zile”, le-a spus ea zecilor de fani veniți pe Arena Națională.

Este o mare bucurie să vă am alături în această seară, să împărţim acest trofeu, pentru că este al nostru, este al ţării, în primul rând, şi este o seară foarte specială pentru mine. Şi anul trecut a fost, dar acum este şi mai specială. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit. Să ne bucurăm şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile. Vă mulţumesc încă o dată!”, a spus Simona Halep.

ACTUALIZARE. Simona Halep intră pe Arena Națională la ora 19:00 și este aclamată de public. O întâmpină Andi Moisescu. 

ACTUALIZARE. Simona Halep va intra în Arena Națională însoțită de părinții săi. Ea va intra pe gazon din zona vestiarelor și va trece printr-un „tunel” tricolor asigurat de campioni olimpici, un gest cu valoare de simbol, în condițiile în care Simona Halep a declarat că își dorește o medalie olimpică și că vrea să poarte drapelul României la prezentarea delegațiilor de la Jocurile Olimpice din 2020.


Se estimează că 30.000 de oameni vor veni să o vadă pe campioana celui mai vechi turneu de Mare Șlem din lume.

La fel ca și anul trecut, după Roland Garros, trofeul pe care îl aduce Simona Halep cu ea nu este cel original, care i-a fost înmânat la finalul partidei cu serena William.

La niciun mare turneu de tenis, câștigătorii nu pleacă acasă cu trofeul. Primesc reproduceri ale acestuia, la scară mai mică.

Intrarea pe Arena Națională este liberă și se face începând cu ora 17:00. Spectatorii nu vor avea voie cu obiecte tăioase, contondente, inflamabile și nici cu alcool.

STB a anunțat că va suplimenta mijloacele de transport spre Arena Națională.

O ceremonie a fost organizată și anul trecut pentru Simona Halep, după ce sportiva din România a câștigat turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, în iunie 2018. 

Atunci, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a urcat pe scenă și a fost huiduită de spectatorii prezenți pe Arena Națională atunci când i-a dat sportivei o plachetă și un mare buchet de flori.

A ieșit de pe Arenă înainte de încheierea ceremoniei, moment în care huiduielile au fost și mai intense.

Anul acesta, Firea a anunțat că nu va participa la eveniment. 

Citiți și:  Europarlamentar britanic, în PE: Decât să celebrăm eforturile preşedinţiei române, mai bine să sărbătorim succesul Simonei Halep

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri