Simona Halep, eliminată de la Rogers Cup. Cea mai drastică înfrângere a româncei din acest an

Data actualizării: Data publicării:
Porsche Tennis Grand Prix - Day 6
Foto: Gulliver/Getty Images

Simona Halep, nr. 2 WTA, și ucraineanca Elina Svitolina, locul 5 WTA, și-au disputat sâmbătă seara meciul din semifinalele Rogers Cup. Sportiva din România, care anul trecut a câștigat această competiție, a suferit cea mai categorică înfrângere din acest an și a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei. Ucraineanca de 22 de ani a câștigat partida în două seturi, cu 6-1, 6-1 și s-a calificat în finală.  

Învingătoarea o va întâlni în finală pe Caroline Wozniacki, cea care a trecut în prima semifinală de Sloane Stephens, cu 6-2, 6-3

ACTUALIZARE 2:06. Meciul se încheie. Svitolina câștigă al doilea set cu 6-1, în mai puțin de o oră. A fost un meci modest la  Simonei, cu multe greșeli, chiar dacă pe final sportiva din România a dat semne de revenire. 

Simona rămâne cu cele 350 de puncte WTA și cu 122.190 de dolari cu care se recompensează calificarea în semifinale la Toronto.

Pentru Simona urmează acum participarea, săptămâna viitoare, la turneul de la Cincinnati, acolo unde deja au fost eliminate toate celelalte patru sportive din România: Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Irina Begu. Anul trecut, Simona Halep a ajuns în semifinalele acestei competiții. 

Practic, la Cincinnati se va da și bătălia pentru locul 1 WTA, pentru că principalele pretendente la titlu au ajuns anul trecut cel puțin până în semifinalele acestei competiții. Pliskova, actualul lider WTA, a câștigat turneul învingând-o pe Angelique Kerber.

ACTUALIZARE 2:01 Simona rămâne în meci. Recuperează: 5-1. Profită de primele ezitări ale Elinei și, după ce salvează o minge de break, face și primul break. 

ACTUALIZARE 1:55 Situația e critică. 5-0 pentru Svitolina.

ACTUALIZARE 1:53 Simona continuă greșelile, iar Svitolina se apropie tot mai mult de victorie: 4-0.

ACTUALIZARE 1:50 Svitolina înaintează: 3-0. Galeria românească din tribune o încurajează cu însuflețire pe Simona.

ACTUALIZARE 1:47 Simona nu se regăsește, iar Svitolina se desprinde: 2-0 pentru ucraineancă în setul al doilea.

ACTUALIZARE 1:43.  Svitolina - Halep 6-1, 1-0. Simona începe slab și setul secund, iar Svitolina, care nu pare deranjată deloc de jocul adversarei, face break-ul încă din primul game.  

ACTUALIZARE 1:36. În 26 de minute, Svitolina câștigă primul set cu 6-1. Simona cere consilierea lui Darren Cahill. El i-a amintit Simonei de revenirea pe care a avut-o în fața Svitolinei în sferturile de finală de la Roland Garros, atunci când a întors-o pe Elina de la 3-6, 1-5. Antrenorul australian i-a spus Simonei să se deplaseze mai mult în teren, pentru a nu mai fi surprinsă de mingile mai lungi ale ucrainencei, să încerce să scurteze schimburile și să atace mingea mai rapid.

ACTUALIZARE 1:34 Simona recuperează și câștigă primul game din această partidă: 5-1.

ACTUALIZARE 1:27. 5-0 în doar 17 minute pentru Svitolina.

ACTUALIZARE 1:25 Ucraineanca se desprinde la 4-0.

ACTUALIZARE 1:17 Început de meci nefavorabil pentru Simona Halep. Svitolina conduce cu 3 la 0 în primul set.

Meciul dintre Halep și Svitolina, din semifinalele de la Rogers Cup, este a cincea confruntare directă dintre cele două jucătoare și a treia din acest an. Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 2Pentru ambele jucătoare este al doilea meci al zilei.

Prima dată, ele s-au aflat față în față în 2013, la Turneul Campioanelor rezervat jucătoarelor care nu se aflau în Top 8 WTA. Atunci, s-a impus Simona, în două seturi, lucru pe care l-a făcut și peste un an în Fed Cup. Elina s-a revanșat în finala din 2017, de la Roma, atunci când s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1, într-un meci în care Halep s-a accidentat la gleznă. Apoi, în sferturile de finală de la Roland Garros, românca a reușit acea revenire de senzație. Ea a întors meciul de la 3-6, 1-5 și s-a impus cu 3-6, 7-6(6), 6-0, scrie digisport.ro.

Citiți și: CTP: Simona va fi pregătită pentru o înfruntare dură

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri