Simona Halep, dublă campioană la Shenzhen!

Data actualizării: Data publicării:
Simona halep turneul campioanelor
Foto: Agerpres

Simona Halep a realizat, sâmbătă, la Shenzhen, o dublă performanță, care îi confirmă startul bun în acest an competițional. Ea a câștigat mai întâi finala de la simplu a turneului și apoi, alături de Irina Begu, a reușit să cucerească trofeul și la dublu. Printr-o coincidență, în ambele meciuri a avut aceeași adversară: tânăra, dar talentata Karolina Siniakova din Cehia.

2017 China Open - Day 9 - Finals
Foto: Gulliver/Getty Images

ACTUALIZARE 15:47. Simona Halep și Irina Begu câștigă setul decisiv cu 10-8 și sunt campioane la Shenzhen!

Halep şi Begu au învins în finală cuplul ceh Barbora Krejcikova- Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, scor 1-6, 6-1, 10-8, într-o oră şi trei minute.

Tot sâmbătă, Simona Halep, liderul WTA, s-a impus în finala de simplu, în faţa Katerinei Siniakova, locul 47 WTA, scor 6-1, 2-6, 6-0.

Pentru prima dată după 2009, finalistele de la simplu s-au întâlnit şi la dublu.

Premiul pentru câştigarea trofeului la dublu este de 26.031 de dolari şi 280 de puncte, în timp ce pentru victoria de la simplu Halep va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Este pentru prima dată când Halep câștigă un turneu la dublu. 

Următoarea etapă pentru româncă va fi Australian Open (15-28 ianuarie). Ea va fi cap de serie numărul 1 la primul Grand Slam al anului.

Citiți și:  Simona Halep, primul mesaj după dubla de la Shenzhen

Ce scrie presa străină despre Simona Halep, după victoria de la Shenzhen


ACTUALIZARE 15:35 Româncele au echilibrat situația. Setul 2 le-a revenit lor, cu 6-1. S-a intrat în setul decisiv.

ACTUALIZARE 15:15 Finala de la dublu nu a început prea bine pentru româncele Simona Halep și Irina Begu. Ele au pierdut primul set cu 6-1 în fața perechii cehe Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, dar au început mai bine setul al doilea, adjudecându-și primele trei ghemuri.

ACTUALIZARE 14:53 A început finala la dublu. În primul set, perechea Krejcikova – Siniakova conduce cu 3-0.

ACTUALIZARE 14:00 Cristian Tudor Popescu spune că se aștepta la un set decisiv pentru această partidă, dar nu se aștepta la surpriza unui scor 6-0. Dacă Siniakova nu a pățit nimic și a jucat normal, este un rezultat excepțional pentru Simona Halep, a spus la Digi24 Cristian Tudor Popescu. Comentatorul a criticat dur însă condițiile de desfășurare a turneului, care, din cauza ploii, a mutat finalele de la simplu și dublu într-o sală de o capacitate prea mică, așa încât nu a mai fost posibilă televizarea. „Nu înțeleg cum au acceptat așa ceva WTA și jucătoarele”, a spus CTP, explicând că din acest motiv nu a putut vedea meciul și comentariul său nu se poate baza pe imagini, ci doar pe supoziții. Declarațiile complete, aici.

ACTUALIZARE 13:57 Simona Halep a spulberat-o pe Siniakova în setul decisiv: 6-0! Scor final: 6-1, 2-6, 6-0. Sportiva noastră câștigă din nou titlul la Shenzhen, repetând performanța din 2015.  Acesta este al 16-lea trofeu din cariera jucătoarei române, obținut în a 28-a finală pe care a jucat-o.

Halep a reuşit două break-uri, unul la scorul de 2-1 şi celălalt la scorul de 4-1 pentru a-şi trece primul set pe tabelă, după 25 de minute, scrie News.ro.

În setul al doilea, Siniakova a avut prima ei minge de break în acest meci la scorul de 2-1. Jucătoarea cehă a fructificat-o, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Siniakova a mai câştigat o dată pe serviciul Simonei Halep, apoi a luat toate ghemurile, impunându-se cu 6-2, după 53 de minute.

Decisivul a început cu un break al Simonei Halep. Liderul WTA a fost apoi de neoprit în a-şi lua revanşa în faţa jucătoarei cehe. Românca a încheiat partida cu 6-0, după o oră şi 13 minute de joc.

În singura lor întâlnire anterioară, Siniakova, 21 de ani şi 1,74 metri înălţime, a învins-o pe Simona Halep la ediţia precedentă a turneului de la Shenzhen, în faza optimilor de finală, scor 6-3, 4-6, 7-5. Atunci, a fost prima victorie a sportivei cehe în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA (Halep era pe locul 4 atunci).

Din cauza ploii care a căzut la Shenzhen, finala a fost mutată în sală, nefiind transmisă la TV şi disputându-se fără spectatori.

Halep şi Siniakova vor fi adversare şi în finala de dublu, care va avea loc după cea de simplu, tot în sală. Perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul 1, va întâlni în ultimul act echipa Simona Halep/Irina Begu.

Până în finala de simplu, Halep le-a învins pe rând pe americanca Nicole Gibbs, locul 110 WTA (scor 6-4, 6-1), pe chinezoaica Ying-Ying Duan, locul 91 WTA (3-6, 6-1, 6-2), pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA (6-2, 6-2) şi pe Irina Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4 (6-1, 6-4). Siniakova o învinsese în semifinale pe rusoaica Maria Şarapova, în trei seturi.

ACTUALIZARE 13:36 Siniakova câștigă setul al doilea. Partida va intra în setul decisiv.

ACTUALIZARE 13:20 Simona Halep a câștigat categoric primul set: 6-1, dar în setul al doilea Siniakova pare să echilibreze situația, conduce cu 5-2.

ACTUALIZARE 12:50 Meciul Halep-Siniakova a început cu dreptul pentru Halep, care și-a câștigat primele două servicii.

ACTUALIZARE ora 11:30: Din cauza vremii rele și a prognozei meteo nefavorabile, organizatorii turneului de la Shenzhen au luat decizia de a muta în sală finalele de la simplu și de la dublu, dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, respectiv dintre perechile Simona Halep / Irina Begu și Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova

Sala de la Shenzhen nu are condiții care să permită filmarea meciului, astfel că, din păcate, finalele nu vor putea fi urmărite la televizor. Mai mult, sala este la o distanță destul de mare de terenul unde s-a jucat până acum și nu are nici tribune, astfel că cele două finale nu vor avea nici spectatori, informează digisport.ro.

ACTUALIZARE ora 11:20: Ploaia continuă și finala turneului de la Shenzhen a fost amânată din nou. Organizatorii au anunțat ora 12:00 drept ora de începere a meciului dintre Simona Halep și Katerina Siniakova.

ACTUALIZARE 9:50 Încă o amânare! Ploaia a reînceput la Shenzhen și organizatorii au mutat la ora 10:45 meciul dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, din finala turneului, informează Digi Sport.

ACTUALIZARE ora 08:00: Finala de simplu de la Shenzhen, dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, a fost amânată pentru ora 09:30, din cauza condiţiilor meteo. Ploaia nu a permis disputarea meciului de la ora stabilită inițial. După finala de la simplu va urma și finala de dublu, pe care perechea Simona Halep - Irina Begu va juca împotriva cehoaicelor Katerina Siniakova şi Barbora Krejcikova.


Simona Halep nu este pentru prima dată atât într-o finală de simplu, cât şi în cea de dublu la un turneu. În 2016, Halep a înregistrat aceeaşi performanţă la turneul de categorie Premier 5 de la Montreal. Atunci, ea a câştigat la simplu, dar a pierdut finala la dublu, pe care a jucat-o în echipă cu Monica Niculescu.

Simona Halep, locul I WTA, o va întâlni, sâmbătă, de la ora 8:00, pe deţinătoarea trofeului, sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 47 WTA şi cap de serie numărul 6, în finala turneului de la Shenzhen. După această finală va urma cea de dublu.

Finala de la Shenzhen dintre Halep și Siniakova e transmisă sâmbătă dimineaţă de Digi Sport 1 (ora 08:00). Campioana noastră miza pe o confruntare cu Sharapova, însă o va întâlni pe deținătoarea trofeului, Katerina Siniakova, care a trecut în semifinale de rusoaică, în 3 seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, după o oră și 57 de minute de joc.

LIVE VIDEO și LIVE TEXT aici.

Katerina Siniakova (numărul 47 WTA) nu spune la prima vedere foarte multe pentru mulţi dintre iubitorii de tenis, însă cu siguranţă că nu trebuie subevaluată. A simţit pe propria piele Sharapova, vineri, însă şi alte jucătoare de top s-au întâlnit cu o opoziţie grea în meciurile directe cu cehoaica, scrie digisport.ro.

În vârstă de 21 de ani, ea e văzută de mulţi urmaşa Karolinei Pliskova. Posesoarea unui serviciu foarte bun, tânăra adversară a Simonei a început să se remarce din 2013, când a jucat finala la Australian Open, la juniori (învinsă cu 6-3, 6-4 de Ana Konjuh).

Principalul pericol pentru Halep îl reprezintă serviciul adversarei sale. Siniakova a servit excelent în ultimele trei meciuri jucate în acest an la Shenzhen, în care a reuşit nu mai puţin de 25 de aşi. Apogeul a fost semifinala cu Maria Sharapova, împotriva căreia a servit 10 aşi.

Siniakova a strâns cinci finale în circuitul WTA, până acum înregistrând două victorii şi două înfrângeri.

Anul trecut s-a impus la Shenzhen, care pare să devină turneul ei preferat. În drumul spre finala din 2017, ea a eliminat două jucătoare aflate în top 10 WTA: pe Simona Halep, în turul doi (6-3, 4-6, 7-5) şi pe Johanna Konta (1-6, 6-4, 6-4).

Anul trecut a fost, de altfel, unul excelent pentru sportiva din Cehia. Adversara Simonei s-a impus şi la Bastad (Suedia), după o finală câştigată împotriva lui Caroline Wozniacki, scor 6-3, 6-4. Ulterior, daneza a câştigat Turneul Campioanelor, semn că Siniakova nu trebuie tratată niciun moment precum o adversară mai modestă.

De altfel, Simona Halep și Katerina Siniakova se întâlnesc, sâmbătă, de două ori. La fel ca Simona Halep, și Siniakova este calificată în finala de la dublu.

Alături de Barbora Krejcikova, Siniakova va lupta contra perechii Simona Halep - Irina Begu, în ultimul act de la Shenzhen. De altfel, cehoaica s-a remarcat încă de când era adolescentă pentru aptitudinile pe care le are în proba de dublu.

Perechea Simona Halep/Irina Begu a învins, vineri, cu scorul de 6-2, 6-7 (4), 10-6, cuplul Anna Blinkova/Nicola Geuer (Rusia/Germania), calificându-se în finala de dublu a turneului de la Shenzhen. După ce au fost adversare la simplu, iar liderul WTA a câştigat partida, Halep şi Begu au intrat din nou pe teren, vineri, în calitate de coechipiere, la dublu. Româncele s-au impus după un meci care a durat o oră şi 29 de minute, la fel cât a durat şi întâlnirea de simplu Halep-Begu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri