Simona Halep: Am plâns, dar acum zâmbesc. Cum își explică înfrângerea și ce urmează acum

Data actualizării: Data publicării:
simona zambind

Simona Halep a declarat la conferinţa de presă de la Melbourne că a plâns după a treia finală de grand slam pierdută în carieră, la Australian Open, dar şi-a recăpătat apoi zâmbetul.

„Pot încă să zâmbesc. E bine. Am plâns, dar acum zâmbesc”, a spus ea, la conferinţa de presă.

Halep a precizat că meciurile lungi disputate anterior finalei şi-au spus cuvântul asupra condiţiei ei fizice.

„Mă simţeam pregătită, dar corpul meu nu a fost pregătit deoarece am avut atât de multe meciuri lungi. Muşchii au fost obosiţi. Picioarele nu au fost suficient de bune. Dar din punct de vedere psihic, eram pregătită. Simt că pot face faţă oricărei provocări, pot juca împotriva oricui şi pot învinge pe oricine”, a adăugat Halep, citată de News.ro.

Apoi a continuat zâmbind: „Da, ştiu câţi jucători mari au aşteptat mult timp pentru primul titlu de Grand Slam. Dar eu încă aştept!”, scrie digisport.ro.

„Sunt mândră de mine, am dat 100%. Viaţa merge mai departe. Dacă voi continua să muncesc şi să joc la fel, voi avea alte şanse. Azi, corpul meu a spus nu. NU am putut să mă mişc aşa cum voiam, prea multe meciuri dure”, a explicat Simona.

Zâmbetul Simonei i-a cucerit și pe organizatori. Pe contul de Twitter al turneului, au fost postate două fotografii cu Simona zâmbind însoțite de comentariul: „Acel zâmbet al lui Simo cu care ne obișnuisem și pe care îl iubim”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

La conferința de presă, Simona Halep a făcut bilanţul turneului la care a jucat finala şi a ajuns la concluzia că s-a perfecţionat foarte mult în cursul acestei competiții.

„Nu m-am mişcat cum am vrut, dar jocul şi psihicul au fost ok. Cred că m-am perfecţionat mult la acest turneu şi părăsesc Australia cu multe gânduri şi lucruri bune. Ceea ce am făcut în aceste două săptămâni nu am mai făcut în trecut, deci e ok. Acest turneu a însemnat mult pentru mine", a declarat Halep.

Ce s-a întâmplat în timpul partidei. Cum își explică Simona înfrângerea de la Melbourne

Sportiva română a declarat a acuzat dureri de cap şi crampe în timpul setului secund al finalei disputate cu daneza Caroline Wozniacki.

Este doar un meci de tenis până la urmă, dar sunt tristă cu adevărat că nu am câştigat. Am fost din nou aproape, dar am rămas fără carburant la final. Ea a fost mai bună, a fost mai proaspătă, a avut mai multă energie în final. Am fost obosită. Am avut atât de multe probleme la picioare, durere peste tot. Dar, ştii, m-am descurcat destul de bine cu toate aceste lucruri care s-au întâmplat. După primul set, am fost gata. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Fără energie, fără putere. Dar apoi am zis că trebuie să lovesc toate mingile şi aşa am luat al doilea set. Am avut crampe în setul al doilea, m-am simţit mai bine în al treilea, dar durerile au persistat. Cred că a fost bine cât am stat în pauză (n.r. - înaintea decisivlui), la aer condiţionat, în vestiar, dar cred că pauza a fost cam lungă şi m-a tăiat. Dar era nevoie de ea, m-a ajutat cu respiraţia, avusesem dureri de cap. E o regulă bună. Am revenit în al treilea set, dar când a trebuit să servesc pentru 5-3, nu am mai avut carburant. Nu am reuşit şi e un pic trist. Azi, am dat sută la sută ce am putut, nu sunt tristă pentru asta, ci pentru că am pierdut. Dar viaţa merge înainte şi, dacă voi continua să muncesc şi să joc la fel, voi din nou într-o bună poziţie", a declarat Halep. 

Atrăgându-i-se atenţia că jucătoare precum Kim Clijsters sau Chris Evert au pierdut mai multe finale înainte de a o câştiga pe prima, Halep a răspuns râzând: „Da, dar vreau să câştig şi eu una pentru că tot pierd şi tot aştept. Poate a patra va fi cu noroc, cum am mai spus”.

Halep a adăugat că a fost felicitată de antrenorul ei, Darren Cahill, după finală. „Darren mi-a spus că e foarte mândru de mine, de ceea ce am făcut la acest turneu. Mi-a spus că am fost cea mai bună din punct de vedere psihic şi fizic, luptând până la final. Mi-a spus că e fericit de performanţa mea”, a adăugat românca.

Pentru Simona Halep urmează o perioadă de pauză, deoarece ambele ei picioare sunt cu probleme medicale după AusOpen.

„O să păstrez jocul agresiv, dar mai întâi o să-mi iau o pauză... lungă. Cât de lungă? Nu vă spun. Ambele picioare îmi sunt moarte, de aceea am nevoie de pauză”, a spus jucătoarea română.

Sportiva din Constanța va intra într-o minivacanță după turneul de la Australian Open, așa că nu va participa la turneul de la Sankt Petersburg. În schimb, numărul 2 WTA poate reveni pe terenul de tenis chiar la Fed Cup, la partida dintre România și Canada, care se va disputa la Cluj, în weekendul 10-11 februarie și care va fi ÎN DIRECT la Digi Sport. Chiar dacă George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a confirmat la Digi Sport că Halep va juca, sportiva a spus că decizia o va lua după ce va face un control medical amănunțit.

„Cât de lungă va fi vacanța mea? Nu vă zic! Meciul de Fed Cup este însă în plan. Trebuie să văd RMN-ul. O să am foarte mare grijă de corpul meu. După aceea vedem. Fed Cup este în plan, dar sper să fiu bine ca să pot să joc”, a răspuns, enigmatic, Simona, citată de digisport.ro.

Citiți și: 

Prima reacție a Simonei Halep, după finala AO: „Sunt tristă că nu am putut câștiga azi. Caroline a fost mai bună”

Simona Halep a pierdut finala de la Australian Open. Cronica unui meci cu două învingătoare

CTP: Pe mine Simona m-a convins că există ceva dumnezeiesc în om

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri