Simona Halep lucrează în continuare cu un psiholog. „Cea mai importantă parte e cea mentală”

Data publicării:
declaratii simona halep
Declaratii Simona Halep înaintea meicului cu Karolina Pliskova

Simona Halep, nr. 2 WTA, a declarat duminică, în conferința de presă susținută după ce a reușit calificarea în optimile de la Indian Wells 2019, că partea cea mai importantă pentru ea acum în tenis este cea mentală și de aceea continuă să lucreze cu un psiholog.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cred că acum în tenis cea mai importantă parte este cea mentală. Așa că am lucrat câțiva ani, cred că sunt de-acum doi ani de când lucrez cu un psiholog și încă o mai fac. Nu este ușor să rămâi concentrat în fiecare zi, să dai maximum din tine, dar am învățat aceste lucruri, încă mai lucrez la ele și vreau să le îmbunătățesc tot mai mult”, a spus Simona Halep răspunzând unei întrebări.

„Dacă te înțelegi pe tine însăți, dacă te accepți pe tine așa cum ești, cu bune și cu rele, poți să devii mai bun. Am făcut asta și de aceea sunt mult mai bine acum”, le-a explicat ea jurnaliștilor.

Analiza meciului cu Kateryna Kozlova

Ea a făcut o analiză a meciului destul de dificil pe care l-a avut cu Kateryna Kozlova, nr. 114 WTA, în turul al treilea al turneului din California, și a explicat că a avut dificultăți de adaptare pentru că nu își cunoștea adversara, iar aceasta a jucat bine, fără inhibiții. „Cred că a jucat foarte bine, iar când eu mă aflam la cârma jocului, ea a jucat fără teamă, iar eu simțeam că joacă mai bine. A fost dificil pentru mine să închid seturile, dar chiar sunt mândră că am făcut-o, a fost și un pic cam frig, deci condițiile n-au fost foarte ușoare azi. Cred că a fost un tenis de nivel bun pentru amândouă, am jucat OK”, a spus Simona Halep la conferința de presă de după meci.

În interviul de pe teren, imediat după ce a învins-o pe Kateryna Kozlova, Simona Halep reunoștea că a fost greu să-şi găsească ritmul şi să-i citească jocul sportivei din Ucraina.

„Vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut. Este o atmosferă frumoasă şi datorită vouă am putut lupta şi câştiga acest meci. Vă mulţumesc foarte mult! Sunt totdeauna agitată când intru pe marile terenuri, aici este unul frumos, iar publicul este drăguţ întotdeauna, astfel că vreau mereu să dau tot ce am mai bun, să câştig meciul pe care îl joc. A fost foarte dificil împotriva ei, pentru că nu mai jucasem cu ea. A fost un pic greu să găsesc ritmul, să-i citesc jocul. Este o jucătoare bună şi sunt mândră că am câştigat în două seturi. Ţin minte trofeul, este foarte greu şi nu am putut să-l ridic atunci când am câştigat. Sper că anul acesta sunt mai puternică şi că o să pot să-l câştig din nou. Dar este foarte devreme să mă gândesc la titlu şi nu am aşteptări, nu vreau să pun presiune pe mine, vreau doar să vin aici şi să lupt pentru fiecare meci pe care-l joc şi apoi vom vedea”, a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren. 

Cele mai importante decizii le iei cu echipa

Întrebată apoi din nou la conferința de presă despre cât de important e un antrenor în luarea deciziilor, Simona Halep a subliniat mai degrabă meritele echipei. „E greu să spun acum ce decizii am luat, dar fiecare antrenor pe care l-am avut a fost cu adevărat important pentru mine în carieră, a pus ceva la temelie. Oamenii din jurul meu, echipa, cred că e foarte importantă; oamenii care mă sprijină, familia întotdeauna, prietenii care-mi sunt alături. Cred că cel mai important lucru e ca atunci când ești în turneu să ai oamenii potriviți în jurul tău, să înveți de la ei, să iei energia pozitivă de la ei, deci cred că aceste decizii pe care le-am luat cu oamenii din jurul meu au fost cele mai importante”, a explicat Simona Halep.

Simona Halep a întâlnit-o pentru prima dată în circuitul WTA pe adversara sa din turul al treilea al Indian Wells 2019, ucraineanca de 25 de ani Kateryna Kozlova, iar victoria în două seturi, după o oră și 50 de minute de joc, a venit mai dificil decât se prognoza. În optimi, Simona Halep întâlnește din nou pentru prima dată o adversară: tânăra Marketa Vondrousova, din Cehia, care are 19 ani. Meciul pentru calificarea în sferturile de finală are loc marți seara.

Citiți și: 

Indian Wells 2019. Bianca Andreescu, de neoprit. S-a calificat în optimi în mai puțin de o oră

Indian Wells 2019. Serena Williams a abandonat în partida cu Garbine Muguruza

Surprizele continuă la Indian Wells 2019. Jucătoare de top care au ieșit din competiție

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri