Simona Halep, nominalizată la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii iulie

Data publicării:
Simona Halep GettyImages-522829178

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Contracandidatele reprezentantei noastre sunt americancele Madison Keys și Venus Williams, precum și britanica Johanna Konta.

Simona Halep a cucerit două titluri WTA luna trecută, unul la București, pe zgură, și altul la Montreal, pe hard, ajungând la o serie de zece victorii consecutive. La Rogers Cup le-a învins, printre altele, pe Karolina Pliskova, Svetlana Kuznețova, Angelique Kerber, iar în finală a dispus de Madison Keys (7-6, 6-3), trecându-și în palmares al treilea său titlu în acest sezon și al 14-lea în total.

Madison Keys a jucat finala la Montreal și a revenit în top 10 WTA, iar în clasamentul Road to Singapore (pentru Turneul Campioanelor) ocupă locul 8.

Johanna Konta a cucerit primul său titlu WTA, la Stanford, învingând-o în finală pe Venus Williams, după care s-a oprit în sferturi de finală la Montreal.

Venus Williams a jucat finala la Stanford, iar apoi a ajuns până în optimi la Montreal.

În 2016, Angelique Kerber a fost desemnată în două rânduri cea mai bună jucătoare a lunii (ianuarie, aprilie), celelalte luni avându-le drept laureate pe Carla Suarez Navarro (februarie), Victoria Azarenka (martie), Garbine Muguruza (mai) și Serena Williams (iunie).

În această anchetă, nominalizările sunt făcute de wtatennis.com, iar câștigătoarele sunt desemnate prin votul fanilor pe site-ul WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri