Simona Halep poate ajunge astăzi numărul 1 mondial

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Three
Foto: Gulliver/GettyImages

La Wimbledon, Simona Halep joacă azi în sferturi, în jurul orei 18:00, împotriva jucătoarei britanice Johanna Konta. Un meci cu miză uriaşă pentru că victoria îi va aduce româncei nu doar un loc în semifinale, ci şi locul 1 în clasamentul WTA. Ar fi prima jucătoare de tenis din România care poate reuși această perfomanță. Ea a mai fost aproape să ocupe prima poziție în clasament, însă a pierdut finala de la Roland Garros în dauna Jelenei Ostapenko.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day Three
Foto: Gulliver/GettyImages

Am jucat contra ei pe hard şi zgură, niciodată pe iarbă. Va fi o mare provocare pentru mine, este o jucătoare bună, joacă bine aici. Sunt aici să dau totul, ştiu că va fi un meci foarte greu, cum este fiecare, dar cred că am o şansă. Englezii nu au cum să fie alături de mine. Nu este corect şi nu este normal. Mă aştept la acest lucru”, a spus Simona Halep.

Meciul de astăzi este a cincea confruntare directă între Halep şi Konta, iar până acum sunt la egalitate.

Românca s-a impus de două ori în FedCup, ultima dată în acest an la Constanţa, în timp ce britanica are două victorii în circuitul WTA, ambele tranşate în decisiv.

Cea mai recentă partidă între cele două a fost în primăvară, la Miami. Avantajul Simonei la Wimbledon este că nu a pierdut până acum niciun set în cele patru tururi disputate.

În schimb, Konta a cedat două seturi, în turul secund şi în optimi. Interesant, a pierdut de fiecare dată setul secund, după ce îl câştigase pe primul în tiebreak.

Dacă Halep are avantajul de a fi stat mai puţin pe teren, Konta se poate baza şi pe suportul publicului, mai ales după incidentele de la Constanţa, în urma cărora Ilie Năstase a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis.

Parcursul Simonei Halep în clasamentul WTA:

2016 - 4

2015 - 2

2014 - 3

2013 - 11

2012 - 47

2011 - 53

2010 - 81

2009 - 210

2008 - 352

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri