Simona Halep la Moscova. Halep și-a aflat posibilele adversare de la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep Kremlin Cup 2018
Simona Halep, antrenament fără dureri pentru turneul de la Moscova Foto: Twitter Simona Halep

Simona Halep a aflat duminică ce adversare ar putea întâlni în turneul de la Moscova. 

ACTUALIZARE.  Simona Halep va avea primul tur liber la Kremlin Cup, dar lucrurile se complică din manşa a doua, când o va putea întâlni pe Anastasia Pavlyuchenkova (35 WTA), scrie digisport.ro. În turul al doilea, Simona Halep urmează să o întâlnească pe câştigătoarea confruntării dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, locul 35 WTA, şi sportiva australiană Ajla Tomljanovic, numărul 46 mondial.

În turul trei (sferturi), adversara probabilă va fi Daria Kasatkina (14 WTA). Ulterior, ar putea-o întâlni pe Kiki Bertens (10 WTA).

Posibilul program al Simonei la Kremlin Cup:

Turul 1 - liber

Turul 2 - Anastasia Pavlyuchenkova/Ajla Tomljanovic

Sferturi - Daria Kasatkina

Semifinale - Kiki Bertens/Elise Mertens (15 WTA)

Finală - Sloane Stephens (8 WTA)/Anastasjia Sevastova (12 WTA)/Karolina Pliskova (6 WTA)

Favorită 2 la Moscova este sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA, care de asemenea joacă direct în turul secund, însă împotriva câştigătoarei unui meci între jucătoare venite din calificări sau lucky loser.

Alte două jucătoare din România sunt prezente pe tabloul de la Kremlin Cup. Mihaela Buzărnescu (25 WTA) va evolua în primul tur cu o sportivă în formă, Aliaksandra Sasnovich, în timp ce Irina Begu (52 WTA) o întâlneşte în prima manşă pe Daria Putintseva (47 WTA).

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu pot fi adversare abia în semifinale.

Ana Bogdan, locul 78 mondial, a acces în turul doi al calificărilor la turneul de la Moscova, cu premii de aproape un milion de dolari. Bogdan, favorită numărul 2 în calificări, s-a impus în faţa italiencei Deborah Chiesa, locul 229 mondial, scor 6-3, 3-6, 7-5, după două ore şi două minute.  În turul doi al calificărilor, Ana Bogdan joacă împotriva Silviei Soler-Espinosa din Spania (184 WTA).


Liderul mondial s-a antrenat la Moscova şi nu a acuzat dureri la spate înainte de Kremlin Cup, turneu transmis de Digi Sport între 15 şi 20 octombrie.

Candidată la titlul de jucătorea anului, Halep a fost omagiată de WTA, care a postat un video cu cele mai bune momente ale ei din 2018.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După Kremlin Cup, pentru Halep urmează Turneul Campioanelor, care va fi la Digi Sport între 21 şi 28 octombrie.

„E puțin mai greu, dar bănuiesc că se duce la Moscova ca să aibă puțin antrenament înainte de Turneul Campioanelor. Dacă nu are timp, atunci e destul de greu”, spune fostul lider ATP Ilie Năstase.

„Nu poți să ai așteptările unei sportive care ar fi fost în formă și ar fi fost normală, dar cu Simona Halep întotdeauna habar nu ai și nu știi, poate să câștige turneul sau să piardă din primul tur”, spune Ion Țiriac.

Citiți și:  Ion Ţiriac: Simona nu e pregătită, nu ştiu dacă e atât de important să joace la Moscova

Cu trei trofee în acest an, printre care şi cel de la Roland Garros, Halep atacă al doilea titlu la Moscova. Anul trecut, la Kremlin Cup s-a impus Julia Goerges.

Înainte de a lua startul la penultima competiţie la care va participa în acest an, Halep a postat pe reţelele de socializare un mesaj motivaţional, relatează digisport.ro.

Pentru a fi cel mai bun, trebuie să fii capabil să înfrunţi ce-i mai rău”, a scris Simona Halep pe Instagram. Acest mesaj vine în contextul în care numărul 1 WTA a anunţat că suferă de hernie de disc.

Mulţi se aşteptau ca Simona Halep să ia o pauză până la Turneul Campioanelor, însă constănţeanca a revenit mai repede decât anticipa oricine, în ciuda problemelor la spate.

La decizia Simonei a contribuit şi amenda pe care risca să o primească de la WTA. Jucătoarele de top sunt obligate să participe la o competiţie de tip Premier la fiecare jumătate de an. Ultimul astfel de turneu pentru Halep a fost Stuttgart, la începutul anului. În acest context, cea mai bună jucătoare din lume risca să primească o sancţiune, scrie digisport.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri