Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Toronto după „un meci dur, incredibil”

Data actualizării: Data publicării:
simona halep cu pumnul strans celebrand reusita
Simona Halep. Foto: Profimedia Images

Simona Halep (locul 15 WTA) s-a calificat sâmbătă în finala turneului de la Toronto după ce a învins-o pe americanca Jessica Pegula, locul 7 WTA şi cap de serie 7. A fost o partidă disputată, care a durat două ore şi 14 minute și în care românca a avut o revenire în stil de mare campioană.

Meciul s-a încheiat după trei seturi, primul set fiind pierdut de româncă. Scorul final a fost 2-6, 6-3, 6-4. Simona Halep (30 de ani) și Jessica Pegula (28 de ani) s-au întâlnit pentru prima dată în circuitul profesionist.

Simona Halep ajunge astfel pentru a patra oară în carieră în finala turneului din Canada, dar este pentru prima oară când ajunge într-o finală WTA de când îl are ca antrenor pe Patrick Mouratoglou.

„Nu am renunţat, a fost un meci dur, incredibil. Ea este o jucătoare foarte bună. Am luptat până la final şi sunt foarte mulţumită de cum am fost pe teren astăzi. Este prima noastră finală (avându-l pe  Patrick Mouratoglou). Sper că vom mai avea multe. Este minunat să îl am în echipa mea şi sunt onorată”, a spus Simona Halep după meci.

Simona Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală pierdută în Canada, în 2015, chiar la Toronto.

În finala care va avea loc duminică, în jurul orei 20:30, ora României, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea din cealaltă semifinală, Beatriz Haddad Maia (Brazilia, nr. 24 mondial) care a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia, nr. 14 WTA, cap de serie 14) în două seturi (6-4, 7-6), după un meci care a durat puțin peste două ore. Va fi a patra oară când Simona Halep și Beatriz Haddad Maia se vor întâlni pe terenul de tenis. Simona a câștigat două dintre meciurile precedente jucate împotriva braziliencei de 26 de ani, care este una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis în acest sezon.

Simona Halep revine în top 10 mondial

În urma succesului de sâmbătă, Simona Halep va reveni de luni în top 10 mondial, după aproape un an în care a stat în afara acestei ierarhii. La 9 august 2021, Halep ieşea din top 10 după 373 de săptămâni consecutive de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii. Dacă va câştiga titlul la Toronto, ea va urca până pe locul 6.

Pentru Simona Halep este a doua finală din 2022, după cea câștigată la Melbourne, la începutul anului, şi cea mai importantă jucată din 2020, de la Roma. 

Halep a ajuns la 18 finale de categoria WTA 1.000, dintre care a câştigat până acum nouă. Ea are 23 de titluri în carieră.

Românca a ajuns la 37 de victorii în acest sezon, fiind la egalitate, pe locul al doilea, cu tunisianca Ons Jabeur, scrie Agerpres.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri