Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wuhan

Data actualizării: Data publicării:
simona halep rogers cup toronto 2019 GettyImages-1160434020
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep (6 WTA) a obținut calificare în optimile de finală ale turneului de la Wuhan (China), marți dimineața, după ce a învins-o pe Barbora Strycova (34 WTA), scor 6-3, 6-2.

Românca a revenit pe teren la aproape o lună de la ultimul meci disputat, la US Open, iar primul set a început bine pentru aceasta, cu break la debut, însă sportiva din Cehia a egalat la doi. În cele din urmă, Halep a câștigat de alte două ori pe serviciul adversarei și a câștigat primul act, scor 6-3.

În setul secund, desfășurarea jocului a avut loc într-un mod similar, iar Simona Halep s-a impus cu 6-2. Partida s-a încheiat după o oră și 24 de minute.

A fost a șasea victorie pentru Halep în fața lui Strycova, românca neavând set pierdut în ultimele confruntări cu aceasta.

Adversara Simonei Halep în optimile de finală de la Wuhan

În optimile de finală de la Wuhan, Simona Halep o va întâlni pe Elena Rybakina (50 WTA). În vârstă de 20 de ani, a avut parte de o partidă mai dificilă contra tunisiencei Ons Jabeur. Tenismena din Kazahstan s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 6-7 (3), 6-2.

Spre deosebire de Halep, Rybakina este posesoarea unei invitații, iar aceasta nu a beneficiat de un prim tur liber. În runda inaugurală, Rybakina a avut parte tot de un meci de trei seturi, împotriva chinezoaicei Lin Zhu, scor 7-5, 2-6, 6-0.

Elena Rybakina are un singur turneu câștigat în carieră, chiar la București, în acest an.

Data și ora partidei Simona Halep-Elena Rybakina, din optimile de finală ale turneului de la Wuhan, urmează să fie stabilită de către organizatori.

Turneul Premier 5 de la Wuhan, dotat cu premii totale în valoarede 2.828.000 de euro, se desfăşoară în perioada 22-28 septembrie.

Sursa: Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri