Simona Halep s-a calificat în semifinale la Toronto, după ce a învins-o pe americanca Cori Gauff

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep lovește mingea.
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Toronto, după ce a învins-o pe americanca Cori Gauff. Foto: Profimedia

Simona Halep s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, după ce a învins-o pe tânăra sportivă americană Coco Gauff cu 6-4, 7-6 (2). După această partidă Halep conduce cu 4-0 scorul întâlnirilor directe.

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a obţinut a 25-a sa victorie în Canada după o oră şi 47 de minute.

Halep a câştigat toate cele patru meciuri directe cu Gauff (18 ani, 11 WTA), finalistă anul acesta la Roland Garros, fără a pierde vreun set. Simona s-a impus în 2019 în optimi la Wimbledon, cu 6-3, 6-3, şi de două ori anul acesta, în turul al treilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-4, şi în optimi la Madrid, cu 6-4, 6-4.

Începutul a fost echilibrat, cu câte un break de fiecare parte, după care Halep a reuşit să se desprindă la 4-2 şi şi-a păstrat acest avantaj până la finalul setului (6-4), deşi a fost nevoită să salveze două mingi de break la 4-3.

Halep a început foarte bine actul secund şi a condus cu 3-0 şi 4-1, dar Gauff a jucat agresiv şi a reuşit să recupereze diferenţa, egalând la cinci. Românca a făcut un nou break şi a servit pentru din nou pentru meci, însă americanca a împins setul în tiebreak. Gauff a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-2.

Ambele jucătoare au reuşit câte 3 aşi, dar Halep a făcut nu mai puţin de 8 duble greşeli, iar Gauff a comis 5. Halep a fost mai bună la primul serviciu, Gauff la al doilea, ambele au avut câte 21 de mingi direct câştigătoare (winners), dar diferenţa s-a făcut la erorile neforţate, 30 pentru Halep şi 38 pentru americancă. Diferenţa totală de puncte a fost în favoarea româncei, cu 84-77.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 133.400 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Jessica Pegula (a şaptea favorită), care a trecut în două seturi de kazaha Iulia Putinţeva, scor 6-3, 6-3.

Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală pierdută în Canada, în 2015, chiar la Toronto, potrivit Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri