Simona Halep se califică în optimile Miami Open 2019, după un meci dificil cu Polona Hercog

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep victorie la Miami Open 2019 in turul al doilea
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, nr. 3 WTA, reușește o calificare dificilă în optimile turneului Miami Open 2019, după un meci de aproape trei ore cu slovena Polona Hercog, încheiat cu scorul de 5-7, 7-6, 6-2. În optimi, Simona Halep o va întâlni pe „veterana” Venus Williams.

Miami Open 2019 - Day 7
Simona Halep obține o victorie muncită în partida cu Polona Hercog din turul al treilea al turneului Miami Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

După un început dificil, dominat de sportiva de pe locul 93 WTA, Simona Halep - care a cerut din nou sfatul noului său antrenor, Daniel Dobre - a avut în setul al treilea o revenire spectaculoasă.

Ea a avut și unele probleme medicale la genunchiul stâng, solicitând în timpul meciului intervenția unui fizioterapeut, după ce a apărut pe teren cu un bandaj kinesiologic.

simona halep probleme genunchi stang fizioterapeut

©Foto: Guliver/GettyImages

Slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, prezentă pe tabloul principal de la Miami Open 2019 ca lucky loser, i-a pus probleme serioase favoritei nr. 2 a turneului. Cele două sportive nu se mai întâlniseră decât o dată, în urmă cu 10 ani, la Sofia, când Simona Halep nu ajunsese la mari performanțe în WTA. Atunci, sportiva din Slovenia - cu o statură impresionantă, de 1,85 metri - a învins-o pe jucătoarea din România.

LIVE TEXT ȘI LIVE VIDEO puteți urmări aici.

Polona Hercog, o adversară impresionată

Simona Halep a fost încurcată de jocul extrem de variat al Polonei Hercog. Jucătoarea slovenă de 28 de ani mânuieşte foarte bine loviturile, intensitatea, efectul, lungimea şi amplitudinea mingilor. La cei 1,85 metri înălţime ai ei, Hercog poate servi constant cu 180 de kilometri/oră, apoi conduce jocul din bogata tehnică pe care o deţine. Ea foloseşte mult lovitura slice - o armă eficientă, duminică, împotriva Simonei Halep -, lovitura scurtă şi venirile la fileu, acestea din urmă fiind la fel de inspirate în meciul cu jucătoarea română. Mingile slovenei ori sar prea mult, ori abia se desprind de la sol, ori vin plat, ori cu efect. În faţa acestui repertoriu, Halep a făcut cu greu faţă o bună perioadă din cele aproape trei ore petrecute pe teren duminică, comentează jurnalistul Adrian Petculescu de la News.ro.

Polona Hercog

Polona Hercog ©Foto: Guliver/GettyImages

În plus, jucătoarea română a cedat iniţiativa, a jucat fără agresivitate, căutând mai mereu să contracareze jocul rivalei decât să şi-l impună pe al ei. Simona Halep a jucat scurt, nu şi-a mişcat adversara, iar aceasta, fără a fi sub presiune, şi-a putut etala întregul arsenal de lovituri. Deşi fostul lider WTA şi-a mai pierdut cumpătul în timpul meciului, ea a reuşit totuşi să se menţina aproape de adversara ei şi să preia controlul partidei atunci când ocaziile s-au ivit.

Atuul Simonei Halep

Simona Halep are din nou meritul de a nu fi cedat în momentele în care părea copleşită de jocul bine amestecat al adversarei, de a fi luptat chiar dacă precizia şi inspiraţia ei au fost la cote modeste. Şi, uşor, uşor, Hercog şi-a consumat inspiraţia, energia, iar Simona Halep a fost acolo, prelund soarta partidei, când slovena a scăpat-o din mână.

Jucătoarea română a cerut un time-out medical la scorul de 2-3, în primul set, pentru o problemă la genunchiul stâng, iar accidentarea poate explica o oarecare lipsă de mobilitate a ei.

Miami Open 2019 - Day 7
Simona Halep cere ajutor medical în partida cu Polona Hercog din turul al treilea al turneului Miami Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Cum a decurs meciul

Simona Halep şi-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în ghemul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când, sfătuită de Danei Dobre să joace şi ea contrascurta, Halep a egalat şi a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat şi Polona Hercog şi-a impus din nou stilul tactic, câştigând setul cu 7-5, după 62 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a fost ceva mai atentă la serviciu, reuşind să şi-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reuşit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis acest lucru şi a făcut rebreak-ul. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reuşit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1, după două ore şi 10 minute de la start.

Decisivul a găsit-o pe Halep mult mai bine pregătită fizic. Epuizată, Hercog s-a prăbuşit sub numărul foarte mare de greşeli comise şi a câştigat doar două ghemuri, ambele pe propriul seviciu, la 0-0 şi la 3-1. Astfel, Simona Halep se impune cu 6-2 în decisiv, după două ore şi 50 de minute.

Cine e adversara Simonei Halep în optimi

Simona Halep va evolua în optimi cu americanca Venus Williams, locul 43 WTA. Fost lider mondial, încă în formă la 38 de ani, Venus Williams a învins-o pe mult mai tânăra rusoaică Daria Kasatkina, 21 de ani, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 14, scor 6-3, 6-1.

Partida Simona Halep - Venus Williams din optimile Miami Open 2019 are loc luni seară și este transmisă de Digi Sport.

Citiți și:  Simona Halep, despre meciul cu Venus Williams: Voi fi motivată, voi fi pregătită să joc

Calificarea în optimi este recompensată la Miami Open cu un premiu de 91.205 doalri şi cu 120 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treila la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

Citiți și: 

Simona Halep: Faptul că am stat pe teren şi am alergat ca nebuna trei ore mă face mai încrezătoare

Surpriză la Miami Open 2019: Naomi Osaka, eliminată. Șansele Simonei Halep de a redeveni nr. 1 WTA

Simona Halep, calificată în optimi și la dublu

Simona Halep ar urma să aibă încă un meci, marți seară, la dublu, unde s-a calificat în optimi alături de sportiva din Germania Julia Goerges. Este un meci în care Simona Halep va trebui să joace împotriva altei românce, Monica Niculescu.

Simona Halep şi Julia Goerges au trecut în primul tur de perechea cap de serie nr. 2, Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa), scor 4-6, 6-1, 10-6, într-o oră şi 15 minute.

Perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Miami. Pentru Monica Niculescu acesta a fost al doilea meci al zilei de sâmbătă, după confruntarea de simplu pierdută în două ore şi opt minute în faţa danezei Caroline Wozniacki, numărul 13 mondial, scor 4-6, 6-7 (4).

În primul tur, Niculescu şi Spears au învins perechea Anna-Lena Groenefeld/Lucie Hradecka (Germania/Cehia), scor 6-3, 7-5, într-o oră şi 21 de minute.

În optimile de dublu este calificată şi Raluca Olaru, alături de croata Darija Jurak. Cele două sportive vor întâlni în faza următoare perechea Lara Arruabarrena/Heather Watson (Spania/Marea Britanie).

Premiul pentru participarea în optimi la dublu este de 30.060 de dolari şi 120 de puncte.

Julia Goerges explică de ce a ales-o pe Simona Halep să facă pereche la dublu

Jucătoarea germană Julia Goerges a declarat că participarea sa în proba de dublu la Miami Open alături de Simona Halep a fost o decizie de ultim moment. Ea a precizat că face echipă bună cu Halep, căreia i-a cerut să joace la dublu cu ea gândindu-se la confruntarea lor de la Doha, de la simplu, informează WTA, citată de News.ro.

„Am întrebat-o pe Simona dacă joacă alături de mine pentru că iniţial nu plănuiam să joc la dublu aici. Apoi mi-am dat seama că vreau să joc şi m-am gândit la Simona şi la meciul nostru foarte bun de simplu de la Doha. Este o combinaţie foarte bună, cu ea pe linia de fund şi cu mine activă la fileu. Cred că am demonstrat astăzi că facem echipă bună şi ne-am simţit foarte bine, ceea ce este cel mai important”, a spus Goerges.

Ea a menţionat că întotdeauna este o motivaţie să joace alături de cineva ca Simona Halep. „Am spus că mi-ar plăcea să joc la dublu aici pentru a mai avea câteva meciuri. Aici, când nu ai meciuri, aşteptarea poate fi lungă, mai ales pentru că turneul este de două săptămâni”, a mai declarat sportiva din Germania.

Întrebată dacă va mai face pereche cu Halep în 2019, ea a răspuns: „Practic a fost o decizie de ultim moment. Vom vedea ce rezervă viitorul. Suntem încă în competiţie aici, aşa că luăm totul meci cu meci. Apoi, vom vedea ce va fi”.

Citiți și:  Controversa momentului la Miami Open 2019. Angelique Kerber revine cu un mesaj, după ce a numit-o pe Bianca Andreescu „regina dramelor”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri