Rogers Cup 2018. Simona Halep, singura româncă rămasă în competiție

Data actualizării: Data publicării:
Day One: The Championships - Wimbledon 2016
Foto: Guliver/Getty Images

Liderul mondial Simona Halep, calificată direct în turul secund, a avut un prim meci cu emoții, la simplu, la Rogers Cup 2018,  împotriva rusoaicei Anastastia Pavliucenkova (foto), aflată pe locul 28 în clasamentul WTA. Sorana Cîrstea a pierdut în turul al doilea în fața lui Venus Williams (pe care ulterior a învins-o Simona în turul al treilea) în timp ce Mihaela Buzărnescu a părăsit competiția în urma unei accidentări destul de grave pe care a suferit-o în meciul cu Elina Svitolina.

simona halep roland garros 2018 french open
FOTO: Gulliver/ Getty Images
ACTUALIZARE.  Simona Halep, în sferturile de finală de la Rogers Cup. Sportiva și-a aflat adversara

Simona Halep, după cele două victorii epuizante de joi: „A fost o zi grea. O să dorm, dorm, dorm”

Nature Valley Classic - Day Four
Foto: Guliver/Getty Images

 

ACTUALIZARE. Montreal | Simona Halep s-a calificat în optimi

Citiți și: Wozniacki, eliminată în turul secund al Rogers Cup. Halep îşi va extinde avantajul în fruntea WTA

Accidentarea Mihaelei Buzărnescu, mai gravă decât se credea. Primul mesaj al sportivei, după diagnostic

ACTUALIZARE. Meciul dintre Simona Halep și Anastasia Pavliucenkova a fost întrerupt în setul 1, la scorul de 3-4, din cauza ploii. Meciul nu începuse prea bine pentru Simona Halep, care deja solicitase sfaturile lui Darren Cahill până ca ploaia să întrerupă partida. 

Simona intrase pe teren îngândurată, probabil preocupată și ea de ceea ce i s-a întâmplat Mihaelei Buzărnescu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Meciul Soranei Cîrstea era programat la 2:45, dar și acesta a fost decalat. Duelul era programat după cel dintre Victoria Azarenka și Johanna Konta. Sportiva din Marea Britanie conducea înainte să înceapă ploaia cu 6-3, 3-0.  

Ulterior, organizatorii au anunțat că meciurile vor fi reprogramate pentru joi (după ora 19:00, ora României)

Montreal | Halep şi Cîrstea vor juca două partide joi, dacă vor câștiga turul 2

ACTUALIZARE. Ziua a început cât se poate de prost. Mihaela Buzărnescu a fost nevoită să abandoneze partida cu Elina Svitolina în setul decisiv din cauza unei accidentări grave la gleznă. Sportiva română, a cărei suferință era vizibilă, a părăsit terenul într-un scaun cu rotile, plângând. Citiți pe această temă:

Mihaela Buzărnescu, accidentare gravă la Montreal. S-a prăbușit pe teren țipând de durere

Svitolina, reacție plină de compasiune după accidentarea Mihaelei Buzărnescu

Site-ul WTA: Sfârșit îngrozitor de trist pentru ascensiunea Mihaelei Buzărnescu

C. T. Popescu: Mihaela Buzărnescu s-a dus la acea minge ca şi pierdută din setea ei formidabilă de a lupta şi de a câştiga

Accidentarea lui Buzărnescu. Jurnaliștii americani critică lipsa de reacție a echipajului medical de urgență

Mihaela Buzărnescu urma să joace miercuri şi la dublu, alături de Monica Niculescu, împotriva perechii Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus). Meciul a fost pierdut, prin neprezentare.


Pavliucenkova a trecut marți în două seturi (6-3, 6-2) de Christina McHale (SUA), locul 98 WTA, venită din calificări. Meciul a durat o oră și un sfert.

Pentru Simona Halep  este primul meci la simplu din acest turneu, după ce luni a fost eliminată la dublu, unde a făcut pereche cu Irina Begu. 

Este a opta oară când Simona Halep (26 de ani) joacă împotriva rusoaicei Anastasia Pavliucenkova (27 de ani). Toate întâlnirile precedente au fost câștigate de româncă.

În competiția de la Montreal au luat startul șase sportive din România: Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu și Simona Halep. După primele două zile de concurs, s-au calificat în următoarea fază Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu. Citiți detalii aici.

Și Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea au meciuri miercuri. Pe terenul Banque Nationale, Mihaela Buzărnescu va evolua contra Elinei Svitolina, în al doilea meci al zilei (după 19.30).

Pe acelaşi teren, în jurul orei 01:30, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Venus Williams.

Mihaela Buzărnescu va evolua şi în primul tur la dublu, alături de Monica Niculescu, în al treilea meci de pe terenul 5, contra perechii Shuko Aoyama/Lidziya Marozawa. (după 22:30)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri