Simona Halep și hibele mentale ale românilor: „Mereu începem cu nu, niciodată cu da”

Data publicării:
simona halep

Simona Halep a dezvăluit înaintea debutului de la Madrid cât a luptat în ultimii ani pentru a încerca să-şi schimbe mentalitatea tipică românilor.

Simona Halep
Foto: Guliver/Getty Images

„Este adevărat, românii sunt oameni foarte talentaţi şi muncesc din greu. În acelaşi timp nu avem mare încredere în forţele proprii şi ne gândim mereu la partea negativă. Mereu începem cu "nu", niciodată cu "da". Aşa că încerc să lupt cu asta şi am făcut o treabă bună în ultimii ani. Este doar o mentalitate, dacă vom crede mai mult în noi, va fi mai bine”, a declarat liderul WTA, potrivit Digi Sport.

Românca susţine că antrenorul Darren Cahill a contribuit şi el la progresul său din punct de vedere mental.

„Darren a avut un rol foarte mare. Are o mentalitate total diferită faţă de cea a noastră, este foarte relaxat. Am lucrat de asemenea cu un psiholog, este o doamnă grozavă. Mi-a spus doar să analizez lucrurile şi să văd că este adevarat, că sunt negativistă şi să încerc să privesc mereu lucrurile pozitiv”, a comentat Simona Halep.

Halep va juca în primul tur de la Madrid contra rusoaicei Ekaterina Makarova astăzi, de la ora 14.00, în direct la Digi Sport 2.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri