Simona Halep s-a calificat în semifinale la Shenzhen Open, unde o va întâlni pe Irina Begu

Data actualizării: Data publicării:
2017 China Open - Day 8 - Semi-Finals
Foto: Gulliver/Getty Images

Simona Halep a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe Aryna Sabalenka și s-a calificat în semifinalele s-a calificat în semifinalele turneului de la Shenzhen, unde o va întâlni pe Irina Begu.

ACTUALIZARE 11.10. Simona Halep a câștigat meciul cu bielorusa Aryna Sabalenka, scor 6-2, 6-2. În turul următor Simona o va întâlni pe Irina Begu.

ACTUALIZARE 10.40. Simona Halep a câștigat primul set în meciul cu Aryna Sabalenka, scor 6-2.

ACTUALIZARE 10.25. A început meciul Simonei Halep cu bielorusa Aryna Sabalenka. Românca a intrat bine în meci și conduce cu 4-1.

ACTUALIZARE 08.10. Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, cu scorul de 7-5, 7-5, pe sportiva Timea Babos din Ungaria, locul 56 WTA şi cap de serie numărul 8, calificându-se în semifinalele Shenzhen Open. Begu s-a impus după un meci care a durat o oră şi 55 de minute.

ACTUALIZARE 07.15. Irina Begu a câștigat primul set, scor 7-5, în confruntarea cu Timea Babos.


Ambele românce au revenit miercuri de la 0-1 la seturi în confruntările din optimi şi şi-au asigurat un loc în sferturi, la turneul din China. Simona Halep şi Irina Begu şi-au asigurat astfel câte un cec de 13.121 dolari şi 60 de puncte WTA.

Următoarea adversară pentru liderul mondial va fi bielorusa Aryna Sabalenka (19 ani, 73 WTA), care în primul tur a dispus de Monica Niculescu în două seturi, cu 6-4, 6-4. Aceasta e în mare formă, învingând-o în optimi pe Danka Kovinic cu scorul de 6-1, 6-0. Halep şi Sabalenka nu s-au mai întâlnit până acum, astfel că Simona a dezvăluit că va analiza împreună cu Darren Cahill mai multe videouri cu secvenţe din partidele sportivei din Belarus.

Nu am jucat niciodată împotriva ei și nici nu am văzut-o jucând niciodată, dar voi vorbi cu antrenorul meu și poate voi urmări și câteva din meciurile ei. Știu însă că lovește puternic, la fel ca și Duan, așa că va fi un meci dificil. Sunt însă gata să joc și vom vedea mâine ce se va întâmpla”, a spus Halep, la conferinţa de presă de după partida de ieri.

Tot în sferturi va juca joi şi Irina Begu, a patra favorită, care a trecut în optimi de rusoaica Ekaterina Alexandrova, cu 4-6, 6-1, 6-2. În sferturi, Irina o va înfrunta pe unguroaica Timea Babos, cap de serie numărul opt. Partida va fi în direct pe Digi Sport 2, joi, de la ora 06:00.

Begu o conduce cu 2-1 la capitolul meciuri directe pe Babos. Românca a câştigat primul duel direct, 7-6, 6-3 la Fes, şi s-a impus şi în 2016, în finala de la Florianopolis, în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-3. Tot anul trecut, dar la Moscova, Timea Babos a învins-o pe Irina Begu după setul decisiv, 6-2, 6-7, 7-5.

Dacă vor câştiga în confruntările de mâine, Halep şi Begu vor fi adversare în semifinale. Cele două românce sunt calificate în semifinalele probei de dublu, unde vor înfrunta perechea Ana Blinkova (Rusia)/Nicola Geuer (Germania).

Turneele WTA de la Shenzhen, Brisbane şi Auckland sunt în această săptămână, în direct la Digi Sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri