Simona Halep și Jaqueline Cristian, calificate în sferturile turneului de la Linz, la simplu. Buzărnescu, în sferturi la dublu

Data publicării:
Simona Halep servește într-un meci la turneul de la Linz.
Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Linz. Foto: Profimedia

Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, marţi, după ce a învins-o în două seturi pe belarusa Aleksandra Sasnovici, cu 7-5, 6-3. Și Jaqueline Cristian s-a calificat, tot marţi, în sferturile de finală ale turneului, după abandonul suedezei Rebeca Peterson, la scorul de 5-2 pentru româncă. De asemenea, perechea româno-poloneză Mihaela Buzărnescu/Katarzyna Piter s-a calificat, luni seara, în sferturile de finală ale probei de dublu.

Halep (30 ani, 22 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 38 de minute.

Fostul lider mondial a dominat jocul şi a condus, aproape tot timpul, chiar dacă a avut o scădere la mijlocul primului set.

Halep a început bine şi a avut 4-0 în primul set, însă apoi a început să greşească destul de mult, mai ales la serviciu, Sasnovici (27 ani, 85 WTA) a reuşit câteva lovituri de efect şi scorul a devenit 4-4. Simona şi-a făcut apoi de două ori serviciul fără probleme şi a încheiat setul cu 7-5, după ce a salvat două mingi de tiebreak.

În actul secund, românca a avut un nou început reuşit, conducând cu 3-0, iar break-ul realizat a făcut diferenţa în cele din urmă, având în vedere că s-a mers până la capăt cu serviciul (6-3).

Halep a încheiat cu 6 aşi, dar şi 5 duble greşeli, în timp ce Sasnovici a avut 2 aşi şi 3 duble greşeli. Dacă la capitolul winners situaţia a fost echilibrată (21-20 pentru Halep), Sasnovici a făcut mai multe erori neprovocate 18-13, diferenţa de puncte la total fiind de doar zece în favoarea româncei (72-62).

A fost al treilea meci direct dintre cele două, după ce belarusa a câştigat surprinzător, luna trecută, la Indian Wells, în turul al treilea, cu 7-5, 6-4. Halep s-a impus în primul duel, în 2019, în primul tur la Wimbledon, în drumul spre trofeu, cu 6-4, 7-5.

Halep şi-a asigurat un cec de 4.677 euro şi 60 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi contra italiencei Jasmine Paolini, cap de serie numărul şapte, care a dispus marţi de chinezoaica Saisai Zheng cu 6-1, 2-6, 6-4.

Simona Halep a câştigat singurul său meci anterior cu Jasmine Paolini (25 ani, 51 WTA), cu 6-3, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Roma.

Halep este a doua româncă ajunsă în sferturi la Linz, după Jaqueline Cristian, care a profitat marţi de abandonul suedezei Rebecca Peterson la scorul de 5-2. Următoarea ei adversară va fi Anhelina Kalinina (Ucraina) sau Veronika Kudermetova (Rusia), a patra favorită, potrivit Agerpres.

Jaqueline Cristian, calificată în sferturile după abandonul adversarei

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului de la Linz, după abandonul suedezei Rebeca Peterson, la scorul de 5-2 pentru româncă.

Cristian (23 ani, 100 WTA), care a intrat pe tabloul principal din postura de „lucky loser”, a fost declarată câştigătoare după 26 de minute în care a dominat jocul cu Peterson (26 ani, 84 WTA), semifinalistă la Transylvania Open.

Jaqueline Cristian, intrată luni în premieră în top 100, va juca în sferturi contra învingătoarei dintre Anhelina Kalinina (Ucraina) şi Veronika Kudermetova (Rusia), a patra favorită.

Cristian şi-a asigurat un cec de 4.677 euro şi 72 de puncte WTA.

Mihaela Buzărnescu, în sferturile probei de dublu

Perechea româno-poloneză Mihaela Buzărnescu/Katarzyna Piter s-a calificat, luni seara, în sferturile de finală ale probei de dublu, după o victorie cu 6-1, 3-6, 10-8 în faţa cuplului Viktoria Kuzmova (Slovacia)/Alexandra Panova (Rusia).

Buzărnescu şi Piter au obţinut victoria după o oră şi 13 minute de joc și şi-au asigurat un cec de 1.854 euro şi 60 de puncte WTA la dublu.

În sferturi, Buzărnescu şi partenera înfruntă favoritele numărul trei, rusoaicele Natela Dzalamidze şi Kamila Rahimova.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...