Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, adversare în turul al doilea la Wimbledon 2019

Data actualizării: Data publicării:
colaj halep buzarnescu
Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu s-au înfruntat până acum o singură dată.

Jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu se vor înfrunta în runda a doua a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce Buzărnescu a dispus, luni, de americanca Jessica Pegula cu 6-4, 6-4.

Mihaela Buzărnescu (31 ani, 53 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 21 de minute în faţa americancei de 25 de ani, care se află pe poziţia a 72-a în clasamentul mondial.

În primul set, Buzărnescu a fost condusă cu 2-0, a restabilit egalitatea, 2-2, Pegula a făcut un nou break şi a avut 3-2, dar românca a reuşit trei ghemuri consecutive, desprinzându-se la 5-3. Mihaela a servit pentru set, dar americanca a făcut break, Buzărnescu încheind setul pe serviciul adversarei, 6-4.

În actul al doilea, Buzărnescu a condus cu 4-0, dar Pegula a revenit formidabil şi a egalat, 4-4, Buzărnescu s-a redresat la timp şi şi-a făcut serviciul, 5-4, iar apoi a încheiat conturile cu un break, 6-4.

Românca şi-a asigurat un cec de 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

Halep și Buzărnescu, adversare doar o dată până acum

Buzărnescu a ajuns anul trecut până în turul al treilea la Wimbledon, la prima sa participare pe tabloul principal.

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a învins-o, luni, pe belarusa Aleksandra Sasnovici (25 ani, 36 WTA) cu 6-4, 7-5.

Halep şi Buzărnescu s-au înfruntat o singură dată, în 2008, la turneul ITF de la Monteroni D'Arbia (Italia, 25.000 de dolari), Simona câştigând cu 6-3, 6-0, în primul tur.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri