Simona Halep și Roger Federer, la un pas de a scrie istorie la comun în tenisul mondial

Data actualizării: Data publicării:
halep federer
@Guliver/GettyImages

Simona Halep și Roger Federer sunt foarte aproape de a scrie, împreună, istorie în tenisul mondial, potrivit adevărul.ro

halep federer
@Guliver/GettyImages

Halep și Federer pot deveni la începutul săptămânii viitoare, din nou, lideri mondiali în clasamentul WTA, respectiv ATP. Pentru asta, Halep trebuie să aiba la Doha o victorie în fața jucătoarei Carolina Wozniacki, actualul lider mondial. Iar Federer trebuie să câștige trofeul la Rotterdam.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla ar fi pentru a șasea oară în istorie când ambii lideri mondiali se schimbă în același timp.

S-a mai întâmplat în:

  • 9 septembrie 1991 - Stefan Edberg l-a detronat pe Boris Becker şi Monica Seleş pe Steffi Graf;
  • 10 aprilie 1995 - Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras şi Steffi Graf  pe Sanchez Vicario;
  • 5 iulie 1999 - Andre Agassi l-a detronat pe Pete Sampras şi Lindsay Davenport pe Martina Hingis;
  • 18 august 2008 - Rafael Nadal l-a detronat pe Roger Federer şi Ana Ivanovici pe Jelena Jankovici;
  • 9 iulie 2012 - Roger Federer l-a detronat pe Novak Djokovici şi Viktoria Azarenka pe Maria Şarapova.

În aceste condiții, ziua de luni, 19 februarie 2018, atunci când clasamentele WTA și ATP se vor actualiza din nou, poate consemna a șasea situație de acest fel.

Dacă devine din nou lider mondial, Roger Federer, ajuns la vârsta de 36 de ani, va fi cel mai bătrân jucător de tenis din istorie ajuns în fruntea clasamentului ATP. Recordul este deținut în acest moment de nimeni altul decât Andre Agassi. În mod curios, Darren Cahill, acum alături de Simona Halep, era antrenorul lui Agassi atunci când jucătorul american a devenit cel mai bătrân număr unu din istoria tenisului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri