Sari la conținut

Simona Halep și Sorana Cîrstea se califică în etapa următoare la Beijing

Simona Halep a reușit să obțină victoria în prima partidă pe care a jucat-o în turneul de la Beijing. E a câștigat sâmbătă un meci dificil împotriva americancei Alison Riske (nr.51 WTA), cu  3-6, 6-3, 2-6.

Simona Halep, locul 2 WTA şi favorită doi în turneu s-a calificat astfel în turul doi al turneulului de categorie Premier Mandatory, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari

Meciul a durat două ore şi 13 minute.

Halep a revenit de la 1-3 şi s-a impus cu 6-3 în primul set, în care românca a făcut break de două ori şi americanca o dată.

În setul doi, Riske a reuşit un break şi s-a impus cu 6-3, după ce a condus-o pe Halep cu 3-0 şi 4-1. La 4-1 pentru Riske, Andrei Pavel a sfătuit-o pe Halep să aibă răbdare, să construiască fiecare punct şi să încerce să o scoată din ritm pe americancă. Românca a câştigat apoi încă două game-uri, dar a pierdut setul.

În setul decisiv Halep a primit din nou sfaturi din partea lui Pavel şi s-a impus cu 6-2, după ce a făcut break de trei ori. Citiți aici detalii despre desfășurarea partidei.

Halep o va întâlni în turul doi pe câştigătoarea meciului dintre sportiva slovacă Magdalena Rybarikova, locul 28 WTA, şi jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, numărul 85 mondial şi beneficiară a unui wild card.

Sâmbătă s-a calificat în turul doi la Beijing şi Sorana Cîrstea, locul 46 WTA, care a trecut în runda inaugurală de sportiva germană Mona Barthel, locul 49 mondial, scor 7-6 (4), 6-1, într-o oră şi 23 de minute. În runda următoare, Cîrstea o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre americanca Sloane Stephens, locul 17 mondial şi favorită 15, şi o jucătoare venită din calificări.

Calificarea în turul doi la Beijing este recompensată cu 34.744 de dolari şi 65 de puncte.

(surse: digisport.ro, news.ro)