Tecău, câștigător în finala US Open la dublu

Data actualizării: Data publicării:
DJODoUxVoAAhr7u
Foto: US Open

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 12, a câștigat vineri seară finala probei de dublu masculin a turneului de Grand Slam US Open.

DJODoUxVoAAhr7u
Foto: US Open

Tecău și Rojer i-au învins în două seturi pe spaniolii Feliciano Lopez/Marc Lopez, favoriţi numărul 11 ai competiţiei, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 26 de minute de joc. Spaniolii au ajuns în ultimul act, după ce i-au învins pe frații Bob și Mike Bryan în a doua semifinală a turneului, cu 3-6, 6-3, 6-4. 

Finala de astăzi a fost a treia confruntare directă între cele două perechi. Spaniolii s-au impus în 2016 la Dubai, iar românul și olandezul s-au revanșat anul acesta la Rotterdam.

Este al treilea titlu de Grand Slam din cariera lui Horia Tecău și al doilea în proba de dublu masculin. Împreună, cei doi mai au în palmares un Turneu al Campionilor, câştigat în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Pentru Tecău și Rojer, finala de la US Open este cea mai bună performanță din 2017, an în care n-au trecut de faza optimilor de finală la niciun alt Grand Slam (eliminați în turul trei la Australian Open și Roland Garros și în turul 1 la Wimbledon). 

Pentru câştigarea turneului american, Tecău şi Rojer vor încasa un cec în valoare de 675.000 de dolari şi 2.000 de puncte ATP. Rezultatul de azi mai înseamnă și calificarea la Turneul Campionilor, acolo unde cei doi revin după un an de absență.

Citiți și: CTP îi face un portret elogios lui Horia Tecău

Tecău și Vandeweghe au ratat calificarea în finala probei de dublu mixt la US Open

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri