Tenis: Avem 5 jucătoare la Indian Wells. Turneul începe miercuri

Data actualizării: Data publicării:
indian wells stadion shutterstock
Foto: Shutterstock

România are cinci jucătoare pe tabloul principal de la Indian Wells. Monica Niculescu a obținut calificarea, după o victorie clară în fața Robertei Vinci. Sportiva noastră s-a impus cu 6-0, 6-4. Primul set a fost adjudecat de o manieră categorică, în doar 23 de minute, fosta finalistă de la US Open neavând nicio șansă, scrie digisport.ro.

indian wells stadion shutterstock
Foto: Shutterstock

Jucătoarea de 30 de ani (locul 71 WTA) ajunsese în ultimul tur al calificărilor, grație victoriei de luni noapte cu Ann Li (SUA, 17 ani, locul 479 WTA), scor 6-3, 6-0.

Alte patru românce au intrat direct pe tabloul principal de simplu la Indian Wells, turneu de categoria Premier Mandatory, cu premii totale de 8,6 milioane dolari.

Simona Halep (26 ani) este principala favorită şi va intra direct în turul secund, contra învingătoarei dintre Kristyna Pliskova (Cehia) şi o jucătoare venită din calificări.

Irina Begu (26 ani, 36 WTA) o va întâlni pe sârboaica Aleksandra Krunic (24 ani, 47 WTA), pe care a învins-o de fiecare dată în meciurile directe, în 2010 în semifinalele turneului ITF de la Versmold (Germania, 25.000 dolari), cu 6-3, 6-2, şi în 2014 în calificări la Roland Garros, cu 6-1, 6-1, în runda a doua.

Sorana Cîrstea (27 ani, 35 WTA) va înfrunta şi ea o adversară venită din calificări.

Mihaela Buzărnescu (29 ani, 38 WTA) o va avea ca adversară pe americanca Jennifer Brady (22 ani, 86 WTA).

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Organizatorii de la Indian Wells cred în Simona Halep. Într-un articol apărut pe site-ul oficial al competiţiei, se preconizează că numărul unu mondial va ajunge cel puţin în semifinalele competiţiei.

Într-o formă fantastică la Australian Open, unde a ajuns până în finală deşi a fost accidentată din primul tur, Simona pare acum că s-a recuperat în totalitate. În consecinţă, cea mai bună jucătoare din lume e aşteptată în fazele finale ale turneului de la Indian Wells, transmis în direct de Digi Sport.

Pe site-ul oficial al turneului, s-a făcut un articol de predicţii, iar reprezentanta noastră e văzută cu şanse mari la „careul de aşi”. Acolo ar urma să mai ajungă Petra Kvitova, Venus Williams şi Angelique Kerber.

Revenită în circuit după naştere, Serena Williams nu are deloc o misiune ușoară, dacă vrea să se impună la Indian Wells. Abia revenită în circuit, probabil că marea campioană din SUA nu are așteptări foarte mari de la acest turneu.

Nici Wozniacki nu e văzută să avanseze mult în turneu. Câștigătoare de Grand Slam, Vika Azarenka și Sloane Stephens, sunt pe sfertul de tablou al Carolinei.

Turneul WTA de la Indian Wells va fi în direct şi exclusiv la Digi Sport, începând de miercuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri