Tenismanul Serghei Stahovski a dezvăluit că i s-au oferit 100.000 de dolari pentru a pierde un meci la Australian Open

Data publicării:
aGFzaD0xNmMyMWZhOTIxMjEyM2Q4OTQwMjJhZjJhODVhM2M0NA==.thumb

Tenismanul ucrainean Serghei Stahovski a dezvăluit, într-un interviu pentru televiziunea naţională, că a primit o ofertă de 100.000 dolari pentru a pierde partida sa cu francezul Arnaud Clement în primul tur al turneului Australian Open din 2009, relatează ziarul Marca, citat de Agerpres.

Stahovski, 34 ani, nr. 169 mondial în prezent, a povestit că a refuzat oferta, deşi a pierdut la mare luptă meciul de cinci seturi cu Arnaud Clement, care a câştigat cu 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1.

''Când am ieşit de pe teren, cred că i-aş fi lovit cu racheta pe cei ce mi-au oferit bani dacă dădeam cu ochii de ei'', a spus jucătorul ucrainean, care a evitat să dea nume de teama unor represalii împotriva familiei sale. Stahovski, cu patru titluri ATP în palmares, a adăugat că a semnalat tentativa de corupţie şi la Unitatea de integritate a tenisului (TIU), care abia începuse să funcţioneze la acea vreme.

TIU a solicitat numele persoanelor care au încercat să-l corupă, dar Stahovski a refuzat să le dezvăluie: ''I-am întrebat - 'Îmi puteţi proteja familia?' Acel om era doar un intermediar, din anturajul unor oameni foarte periculoşi, iar familia mea trăieşte în Ucraina. Oficialii de la Unitatea de integritate a tenisului mi-au spus că nu îmi pot garanta securitatea''.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri