The Guardian, despre Halep: E ridicol că numărul 1 poate fi nesponsorizat la un grand slam

Data publicării:
simona halep ao 2

Cotidianul britanic The Guardian a scris, luni, într-un material dedicat turneului feminin de simplu din cadrul Australian Open, că Simona Halep a fost implicată în cele mai frumoase partide ale competiţiei şi că şi-a câştigat o nouă „legiune” de admiratori în urma evoluţiilor ei.

„Cu siguranţă, Halep şi-a câştigat o nouă legiune de admiratori în 2018, după ce a fost votată favorita fanilor, în 2017. Australia are partea sa bună de a adopta internaţionali (Kim Clijsters, care i-a refuzat lui Woznaicki titlul al US Open în 2009, rămânând probabil cea mai iubită) şi sâmbătă seara, o neaşteptată admiraţie a erupt când publicul de pe Rod Laver Arena a cântat «Si-mo-na, oi-oi-oi». Poate e asocierea cu australianul Darren Cahill, dar este şi faptul Simonei Halep a părut o «nefavorită», îmbrăcată memorabil pe durata turneului în aceeaşi rochie roşie pe care a ales-o online, făcută de o croitoreasă în China. Este ridicol să gândeşti că numărul 1 poate fi nesponsorizat pe durata unui grand slam şi că acea corporaţie ar alege să se despartă de ea la două luni după ce a atins performanţa”, scrie publicația britanică.

„După toate acestea, aceasta este fata care a jucat finala Openului cu două glezne suferinde (ambele având nevoie acum de RMN), epuizată din cauza căldurii şi cu crampe după ce a stat mai mult pe teren decât oricare altă jucătoare. Şi la sfârşitul unei înfrângeri sfâşietoare ar fi putut folosi asta ca o scuză. «Caroline a fost mai bună», a spus ea, simplu şi graţios. De asemenea, Halep a fost participantă în câteva dintre cele mai bune meciuri ale turneului, finala, bineînţeles, dar şi emoţionanta şi curajoasa victorie în faţa unei alte vedete a tenisuluif eminin, Angelique Kerber, şi, fără îndoială, în meciul turneului, împotriva americancei Lauren Davis, care s-a încheiat în cele din urmă cu 15-13, în setul al treilea”, notat sursa citată, care a concluzionat că turneul feminin de simplu a produs în acest an o impresie mai puternică decât cel masculin.

Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

Simona a revenit luni în țară.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri