Turneul Campioanelor | Simona Halep, învinsă de Angelique Kerber

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2016 - Day One
Foto: Gulliver/GettyImages

Simona Halep a fost învinsă de Angelique Kerber în a doua partidă din Grupa Roșie. Jucătoarea din Germania a învins-o pe sportiva din Constanța în două seturi, 6-4, 6-2.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2016 - Day One
Foto: Gulliver/GettyImages

Halep - Kerber 4-6, 2-6. Set câștigat de numărul 1 mondial, care se califică în semifinalele de la Singapore pentru prima dată. Halep a luptat până în ultima clipă. A anulat două mingi de meci, a avut două şanse de a face break-ul şi de a prelungi setul, însă în cele din urmă jucătoarea din Germania s-a impus, după o ultimă minge la care a solicitat challenge.

Halep - Kerber 4-6, 2-5. Simona rămâne în meci după un game câștigat pe propriul serviciu, revenind de la 0-30. La 40-30, românca a fost protagonista unui moment amuzant. A crezut că a încheiat game-ul şi se îndrepta spre bancă, fiind întoarsă din drum de arbitru. Germanca servește pentru set.

Halep - Kerber 4-6, 1-5. Kerber este la un game de victorie. Halep va servi pentru a mai rămâne în joc.

Halep - Kerber 4-6, 1-4. Jucătoarea din Germania se desprinde pe tabelă grație unui nou break. Darren Cahill a coborât din nou pe teren pentru a discuta cu Halep.

Halep - Kerber 4-6, 1-3. Meciul este tot mai intens, iar cele două jucătoare lovesc tot mai puternic şi mai apăsat. Simona a revenit de la 40-15 cu două puncte superbe, dar replica liderului mondial nu a întârziar, iar Kerber îşi păstrează avantajul break-ului de la începutul setului. 

Ora 15:38, Halep - Kerber 4-6, 1-2. Simona câştigă primul său game din setul al doilea, reuşind în acelaşi timp să salveze o minge de break. Românca a revenit într-un moment dramatic, Kerber având şansa de a se desprinde probabil decisiv, şi a întrerupt seria de cinci game-uri a adversarei sale. 

Halep - Kerber 4-6, 0-2. Hold al lui Kerber, care se desprinde şi în setul secund, însă Simona a irosit două şanse de break. Românca a fructificat doar una dintre cele trei şanse de care a beneficiat de a câştiga contra serviciului, în timp ce jucătoarea din Germania are 100% din acest punct de vedere.

Halep - Kerber 4-6, 0-1. BREAK, Kerber! Setul al doilea a început la fel ca primul, cu un game câştigat contra serviciului de Kerber. Românca pare să nu fie în meci în aceste moment

A început al doilea set!

Halep - Kerber 4-6. Românca a pierdut primul set, după 45 de minute. Simona Halep a ratat astfel şansa de a obţine calificarea în semifinale după două meciuri. Pentru ca acest lucru să se întâmple, românca ar fi trebuit să se impună în două seturi. 

Halep - Kerber 4-5. BREAK, Kerber! Liderul mondial revine la conducere, reuşind să câştige al doilea său game contra serviciului din acest meci. Jucătoarea din Germania va servi pentru câştigarea primului set. În pauză, Halep a solicitat intervenţia lui Darren Cahill. 

Halep - Kerber 4-4. Emoţii pentru liderul mondial, care a trebuit să salveze o minge de break înainte de a-şi face serviciul şi să egaleze scorul primului set.

Halep - Kerber 4-3. Românca pare dezlănţuită. Un game la 0 pe propriul serviciu o aduce pentru prima oară la conducere în acest meci.

Halep - Kerber 3-3. BREAK, Simona! Halep a egalat în primul set, după ce a câştigat contra serviciului într-un game pe care Simona l-a jucat foarte bine.

Halep - Kerber 2-3. Simona creşte în joc de la punct la punct. De această dată, a revenit splendid de la 0-30 şi a luat game-ul de pe propriul serviciu după un ultim punct construit inteligent şi finalizat cu o lovitură superbă. 

Halep - Kerber 1-3. Liderul mondial continuă să aibă avantajul break-ului din startul meciului şi şi-a făcut serviciul cu ceva emoţii, Simona apropiindu-se la 40-30, de la 40-0, cu două puncte frumos construite.

Halep - Kerber 1-2. Simona îşi face serviciul, după un game în care a revenit de la 15-30.

Halep - Kerber 0-2. Un game extrem de disputat, cu schimburi lungi şi spectaculoase. Simona a reuşit să câştige cel mai frumos punct al meciului de până acum, dar Kerber şi-a consolidat avantajul break-ului. 

Halep - Kerber 0-1. BREAK, Kerber! Început nefericit de meci pentru Simona, care şi-a pierdut serviciul, după un game cu schimburi lungi, aşa cum este posibil să vedem foarte des în această întâlnire.

Actualizare 14:40 - A început meciul, cu Simona Halep la serviciu


În 2014, în grupele de la Singapore, Simona Halep, care era tot a patra jucătoare a lumii, a zdrobit-o pe Serena Williams, 6-0, 6-2, dar americanca şi-a luat revanşa în finala întrecerii, cu un 6-3, 6-0 sec.

„Da, îmi aduc aminte cum a fost în urmă cu doi ani, dar încă nu vreau să mă gândesc la ce a fost atunci. Este un alt an, este un alt turneu şi trebuie să dau tot ce am ca să câştig orice meci pe care-l joc, a comentat Halep, după primul meci de la Singapore din 2016.

Pentru Simona Halep, urmează meciul cu Angelique Kerber, actualul număr unu mondial, sportiva din Germania care s-a impus în 2016 la două turnee de Grand Slam, Australian Open şi US Open, jucând şi finala de la Wimbledon.

În primul meci din Grupa Roşie, Kerber (28 de ani) a învins-o pe Dominika Cibulkova, în trei seturi, 7-6, 2-6, 6-3. De partea cealaltă, Simona a dispus de Madison Keys, cu un categoric 6-2, 6-4.

Clasamentul de la Turneul Campioanelor

clasament tc

Halep o conduce la capitolul "directe" pe Kerber cu 4-3, dar germanca este cea care s-a impus în 3 dintre dintre cele 4 partide disputate în 2016 (Fed Cup, Wimbledon, Cincinnati). Simona Halep a câştigat duelul de la Montreal, dar şi cele de la Toronto (2015), Doha (2014) şi Saint-Raphael (2009).

În celălalt meci al grupei se vor întâlni Madison Keys şi Dominika Cibulkova, cele două învinse de duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri