Turneul Campionilor. Careul de ași - cu Roger Federer, dar fără Rafael Nadal și Novak Djokovic

Data publicării:
Roger Federer se califică în semifinalele turneului campionilor 2019
Roger Federer Foto: Guliver/Getty Images

La 38 de ani, „veteranul” Roger Federer, nr. 3 ATP, a rămas singurul reprezentant al generației „mature” din ATP care ajunge în semifinalele Turneului Campionilor 2019, după ce sportivii din vârful ierarhiei, Novak Djokovic și Rafael Nadal, au pierdut această cursă. În careul de ași al turneului găzduit de Londra sunt, în schimb, trei reprezentanți ai tinerei generații din tenisul mondial masculin: Alexander Zverev, Dominic Thiem și Stefanos Tsitsipas.

Germanul Alexander Zverev, deţinătorul trofeului şi locul 7 ATP, s-a calificat vineri în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, locul 4 mondial, cu scorul 6-4, 7-6 (4), în ultima etapă a Grupei „Andre Agassi”. Victoria lui Zverev, obţinută în 78 de minute, a însemnat eliminarea din competiţie a numărului 1 mondial, spaniolul Rafael Nadal.

În semifinale, sâmbătă, Alexander Zverev, 22 de ani, care a ocupat locul 2 în Grupa „Andre Agassi”, va evolua contra austriacului Dominic Thiem, 26 de ani, locul 5 ATP, cel care a câştigat Grupa „Bjorn Borg”. Meciul începe la ora 22:00, ora României.

În cealaltă semifinală, grecul Stefanos Tsitsipas, 21 de ani, locul 6 ATP,  care a câștigat Grupa „Andre Agassi”, va evolua contra elveţianului Roger Federer, ocupant al locului 2 în Grupa „Bjorn Borg”. Partida începe la ora 16:00, ora României.

Roger Federer l-a învins joi pe Novak Djokovic (32 de ani), scor 6-4, 6-3, şi s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor de la Londra, eliminându-l din competiție pe sârbul care până de curând a fost nr. 1 mondial.

Rafael Nadal a obţinut două victorii şi o înfrângere în grupă, la fel ca Tsitsipas şi Zverev, dar a ocupat în final locul 3, înaintea lui Medvedev, care a înregistrat trei înfrângeri.

În ciuda eliminării de la Turneul Campionilor, spaniolul va ocupa locul I ATP la finalul anului. Este pentru a cincea oară când reușește această performanță. El a primit, vineri, la Londra, trofeul de lider mondial și s-a declarat „super-încântat”, mărturisind că la cei 33 de ani ai săi și cu multele accidentări suferite, nu credea că mai repetă o asemenea reușită.

În 2019, Rafael Nadal a câştigat titlurile la Roland Garros şi US Open, în timp ce Novak Djokovic s-a impus la Australian Open şi Wimbledon.

Elveţianul Roger Federer, cu şase titluri la Turneul Campionilor, a afirmat că Nadal şi Djokovic îşi merită locurile în clasamentul ATP: „Ambii au avut ani geniali. Sunt fericit că am reuşit să câştig contra ambilor în acest an, dar cei doi merită să fie deasupra mea în clasament”, a spus, cu fair-play, jucătorul de 38 de ani, potrivit digisport.ro.

ATP Heritage Celebration - Inside
Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer, „tripleta de aur” a generației consacrate din tenisul mondial masculin Foto: Guliver/Getty Images

Tecău și Rojer, eliminați de la Turneul Campionilor 2019

Pe de altă parte, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), de echipa franceză Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cap de serie numărul 7, în ultima etapă a Grupei „Max Mîrnîi” de la Turneul Campionilor. În urma acestui rezultat, Tecău şi Rojer au ratat calificarea în semifinale, ocupând, cu o victorie şi două înfrângeri, locul 3 în grupă.

Tecău şi Rojer se pot mândri însă că la Turneul Campionilor 2019 s-au impus într-o oră şi 29 de minute în faţa principalilor favoriţi, columbienii  Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, considerați cea mai bună pereche a anului, după titlurile cucerite la Wimbledon şi US Open.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri