Turneul suspinelor. Petra Kvitova a ieșit și ea din competiție la Roma

Data actualizării: Data publicării:
Petra Kvitova suparata
Foto: Guliver/Getty Images

Petra Kvitova, nr. 5 WTA, a abandonat, joi seara, în meciul din optimi pe care îl juca împotriva jucătoarei Maria Sakkari din Grecia, nr. 39 WTA, în urma unei accidentări. Cehoaica, una dintre competitoarele pentru locul 1 WTA, s-a retras la scorul de 4-0 pentru adversara ei în setul decisiv. 

Partida dura de două ore și un sfert, fiecare dintre cele două jucătoare câștigând câte unul dintre seturile precedente cu scorul de 7-5.

Petra Kvitova și Kiki Bertens sunt singurele jucătoare care anul acesta au reușit să câștige două titluri WTA.

Turneul de la Roma pare să fie un turneu cu ghinion pentru multe jucătoare, care rând pe rând se retrag din cauza accidentărilor. Mihaela Buzărnescu, de pildă, a ajuns până în optimi după ce două meciuri la rând adversarele ei s-au retras: marți, Jelena Ostapenko, joi Julia Goerges.

Citiți și:  Mihaela Buzărnescu, eliminată de Naomi Osaka la Roma

Garbine Muguruza a abandonat, de asemenea, joi, în partida cu Viktoria Azarenka, la fel și franțuzoaica Alize Cornet în partida cu Suarez Navarro. Miercuri, Serena Williams s-a retras chiar înainte de a disputa partida cu sora sa, Venus. Marți, Caroline Wozniacki fusese cea care s-a retras din motive medicale.

Însăși Simona Halep a avut o problemă medicală la coapsă, joi, în timpul meciului cu Vondrousova Marketova.

Vești proaste pentru Simona Halep. Va fi tot mai greu să ajungă nr. 1 WTA

Până la Roland Garros, Simona Halep poate coborî până pe locul 4 WTA. Karolina Pliskova și Kiki Bertens o pot depăși pe sportiva noastră, care joi a fost eliminată în turul al doilea de la Roma  de tânăra jucătoare din Cehia Marketa Vondrousova, 19 ani, locul 44 WTA, cea care reușise înfrângerea româncei și de la Indian Wells 2019.

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 de la Roma, iar șansele ca ea să revină pe prima poziție WTA sunt extrem de mici, cel puțin în următoarea perioadă, scrie digisport.ro. În acest moment, Naomi Osaka are un avantaj de aproape 1.000 de puncte în clasamentul live WTA, iar distanța dintre cele două jucătoare se poate mări chiar la finalul turneului de la Foro Italico.

Astfel, Simona Halep are acum 5.533 de puncte, iar nipona, 6486. Dacă se va califica în semifinalele de la Roma, ea va ajunge la 6646 de puncte, iar câștigarea turneului îi va aduce 7196 de puncte în ierarhia mondială. Asta ar însemna o diferență de peste 1600 de puncte, înainte de Roland Garros.

La Paris, lucrurile se complică pentru Halep, care are de apărat nu mai puțin de 2.000 de puncte. De partea cealaltă, Osaka a fost eliminată în 2018 încă din turul trei, acumulând numai 130 de puncte. Practic, șansele ca Halep să redevină numărul unu mondial sunt extrem de mici, dacă luăm în calcul următoarele trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri