Un alt clasament în care conduce Simona Halep

Data actualizării: Data publicării:
Rogers Cup Montreal - Day 7
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep este un exemplu de eficiență în circuitul WTA. Liderul mondial împarte cu Petra Kvitova prima poziţie la numărul de victorii din acest an. Rivalele lui Halep recunosc că românca este cea mai bună jucătoare din circuit.

Simona Halep arată de ce ocupă fotoliul de lider mondial. În 2018, românca are 46 de victorii, la fel ca Petra Kvitova, însă sportiva din Cehia a jucat cu trei meciuri mai mult.

Mihaela Buzărnescu este a noua în clasament, cu 36 de succese în acest an.

Doar nouă partide a pierdut în 2018 Halep, care şi-a câştigat respectul adversarelor.

Petra Kvitova - numărul 5 WTA: Simona este foarte populară, nu doar în rândul fanilor, ci şi în vestiar. Este o fată bună, îmi place de ea. Este o persoană extraordinară.

Karolina Pliskova - numărul 8 WTA: Pentru mine, este cea mai bună jucătoare din tenisul actual. Cu siguranţă că a meritat să câştige un turneu de Grand Slam. Îmi place, deşi m-a învins de câteva ori. Am bătut-o şi eu, în sfârşit.

Elina Svitolina - numărul 6 WTA: Ca jucătoare, te inspiră cu adevărat. Este o luptătoare atât de mare şi s-a străduit să câştige primul ei titlu de Grand Slam.

Halep revine în circuit în turneul de la Wuhan, transmis în direct de Digi Sport, din 23 septembrie.

Între timp, Simona Halep, numărul 1 mondial la tenis feminin, a fost nominalizată de WTA pentru titlul de jucătoarea lunii august. Alături de Halep, mai sunt nominalizate Serena Williams, Naomi Osaka şi Kiki Bertens.

Fanii îşi vor putea vota favorita aici până joi, la ora 23:59. Câştigătoarea va fi anunţată vineri.

Luna trecută, Simona Halep a câştigat turneul de la Montreal şi a ajuns în finală la Cincinnati.

Simona Halep a fost aleasă de două ori în acest an jucătoarea lunii pe site-ul WTA, în ianuarie şi în mai.

Simona Halep va fi lider WTA până pe 29 octombrie, când va împlini 52 de săptămâni ca numărul 1 mondial. Astfel, românca va intra în topul select al jucătoarelor care au stat cel mai mult în fotoliu de lider al ierarhiei mondiale.

Citiți și:  Simona Halep va intra în topul celor mai longevivi lideri WTA

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri