US Open 2019. Sorana Cîrstea produce surpriza, Marius Copil se califică după un meci-maraton

Data actualizării: Data publicării:
racheta tenis minge

Sorana Cîrstea (106 WTA) este a treia româncă din competiția de la US Open 2019,  care ajunge în faza a doua a turneului, după Ana Bogdan și Simona Halep. Și Marius Copil, nr. 93 ATP a reușit să treacă de primul tur de la US Open, după un meci-maraton, care a durat patru ore și 15 minute. 

Sorana Cîrstea a reușit surpriza, marți noapte, la Flushing Meadows, eliminând-o pe Katerina Siniakova, din Cehia, nr. 37 WTA. A avut nevoie de numai două seturi și de o oră și 20 de minute de joc. S-a încheiat 7-5, 6-2 pentru româncă.

În schimb, Marius Copil a avut nevoie de cinci seturi pentru a-l elimina pe francezul Ugo Humbert, nr. 63 ATP.  A fost un meci în care până la urmă experiența lui Marius Copil, 28 de ani, și-a spus cuvântul în fața tânărului său adversar, de 21 de ani: 6-3, 5-7, 7-6 (13-11), 5-6, 6-1. În runda următoare, Marius Copil va avea un adversar mult mai dificil. El  îl va întâlni, joi seara, pe un alt francez: Gael Monfils, nr. 13 ATP, 32 de ani. 

În următoarea etapă a turneului, Sorana Cîrstea va întâlni, joi, o sportivă din tânăra generație, Aliona Bolșova Zadoinov, nr. 100 WTA, 21 de ani. Originară din Republica Moldova, dar reprezentând Spania, și Aliona a reușit surpriza, marți noapte, eliminând o altă sportivă titrată din Cehia: Barbora Strycova, nr. 31 WTA, după un meci cu parcurs sinuos. A fost 6-3, 0-6, 6-1 pentru tânăra Aliona Bolșova Zadoinov din Spania.

Redactor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri