Veste uriașă din Marea Britanie! Halep, sigură de locul 1 și după Wimbledon

Data actualizării: Data publicării:
simona halep getty

Veste bună pentru Simona Halep! Caroline Wozniacki a fost eliminată în turul doi al turneului de la Wimbledon. Daneza a fost pierdut în fața rusoaicei Ekaterina Makarova în trei seturi – 6-4, 1-6, 5-7, după două ore şi 11 minute.

Day Three: The Championships - Wimbledon 2018
Foto: Guliver/GettyImages

În urma acestui rezultat, Simona Halep poate fi sigură că va rămâne numărul 1 mondial și după turneul din Marea Britanie. 

Wozniacki şi americanca Sloane Stephens, numărul 4 mondial, erau singurele care o puteau detrona pe Simona Halep în cazul unor evoluţii foarte bune la Wimbledon.

Fostul lider mondial Serena Williams, cap de serie N.25 la Wimbledon, a trecut de bulgăroaica Viktoria Tomova, locul 135 WTA, jucătoare venită din calificări, în două seturi, 6-1, 6-4. Americanca, în căutarea unui al optulea trofeu la Londra, o va întâlni în runda următoare pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa) şi Tatjana Maria (Germania).

Serena Williams, care a născut o fetiţă în septembrie 2017, şi se află pe locul 181 în ierarhia WTA, a intrat pe lista capilor de serie datorită organizatorilor, decizie care a contrastat cu cea luată la Roland Garros, unde nu a figurat pe lista favoritelor.

De la Wimbledon au mai fost eliminate până acum și alte rivale ale Simonei: Petra Kvitova, Sloane Stephens, Maria Sharapova, Caroline Garcia, Elina Svitolina, Agnieszka Radwanska.

Halep urmează să joace joi în turul al doilea cu chinezoaica Saisai Zheng (24 ani, 126 WTA). Halep a învins-o pe Zheng în singura lor confruntare, cu 6-2, 6-3, în 2015, în semifinale la Shenzhen, după care a cucerit titlul.

Citiți și: 

Maria Sharapova și Petra Kvitova, eliminate în primul tur la Wimbledon

Încă o eliminare de răsunet după primul tur la Wimbledon: Svitolina

Prima surpriză la Wimbledon 2018. Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, eliminată în primul tur

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri