Veste uriașă pentru fanii tenisului: O fostă mare jucătoare, idol al Simonei Halep, revine pe teren, la șapte ani după retragere

Data actualizării: Data publicării:
Day One: The Championships - Wimbledon 2014
Foto: GettyImages

Fosta mare jucătoare belgiană Kim Clijsters a surprins lumea tenisului, anunţând joi că va reveni în circuitul profesionist (WTA) în 2020, informează cotidianul Le Soir, citat de Agerpres.

Ce-mi doresc pentru viaţa mea? De şapte ani am fost mamă cu normă întreagă şi asta-mi place cu adevărat. Mi-a plăcut însă de asemenea să fiu jucătoare profesionistă. Iar asta-mi lipseşte. Ce-ar fi să încerc să le fac pe amândouă?”, a anunţat Clijsters, care are 36 de ani, într-un video postat pe Twitter.

„Pot să fiu mama a trei copii şi o jucătoare de tenis cât se poate de bună? Să încercăm pentru ultima oară. Ne vedem în 2020”, a adăugat ea.

2011 Australian Open - Day 13
Foto: GettyImages

Clijsters a pus capăt carierei sale în 2007, însă a revenit în 2009, an în care a câştigat US Open. Ea s-a retras din nou în 2012.

Belgianca are 41 de titluri câştigate la simplu, patru dintre aceste succese fiind în turnee de Mare Şlem.

Kim Clijsters nu și-a ascuns niciodată admirația față de Simona Halep. Belgianca a văzut asemenări între jocul ei și cel al jucătoarei române. De altfel, Simona Halep l-a avut ca antrenor pe Wim Fissette, cel care a dus-o pe Clijsters spre trofeu la US Open, scrie digisport.ro.

Simona Halep a fost mereu încântată că este asemănată cu Kim Clijsters. „Este o onoare să aud că mă asemăn cu ea. Mi-a plăcut întotdeauna cum juca, mi s-a părut că ea era un pic mai agresivă decât mine. Însă este o bucurie să aud că totuşi sunt şi eu destul de agresivă. Lucrez la acest lucru şi vreau să fac acest lucru să fie o armă în viitor”, a spunea Simona, în 2017, pentru Digi Sport.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri