Victorie pentru Simona Halep la Doha. Românca s-a calificat în sferturile de finală

Data actualizării: Data publicării:
2019 Australian Open - Day 8
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 24 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale Qatar Open, turneu de categorie Premier, cu premii totale de 900.000 de dolari. În urma acestui rezultat, românca va urca, începând de luni, pe locul 2 WTA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Simona Halep a câştigat primul meci cu Thierry Van Cleemput antrenor oficial în loja sa. Sportiva din Ucraina a ţinut pasul în ghemuri cu mai valoroasa ei adversară, dar a cedat în momentele importante, când trebuia să le treacă pe tabelă. Fără se a întrebuinţa serios, Halep şi-a păstrat calmul şi şi-a ridicat nivelul când a trebuit, pentru o importantă victorie, scrie News.ro.

Halep a condus cu 5-0 în primul set, dar şi-a construit acest avantaj mai greu decât pare. Ghemurile al patrulea, mai ales, cu nouă egalităţi, pe serviciul Lesiei Ţurenko, şi al cincilea au fost foarte lungi şi doar risipa făcută de ucraineancă le-a trecut în contul fostului lider WTA. Halep a coborât apoi garda, iar Ţurenko a început să apară mai mult în joc şi mai bine. Ea a câştigat următoaree două ghemuri, dar l-a cedat pe al optulea şi setul, cu 2-6, după 44 de minute de joc.

Halep a mai câştigat un ghem pe propriul serviciu, în debutul setului secund, înainde a ceda iniţiativa adversarei. Ţurenko s-a desprins la 3-1, după ce nu a pierdut niciun punct în ghemurile al treilea, break la 0, şi al patrulea, ratând apoi o minge de 4-1. Halep a oprit apoi iureşul venit din partea cealaltă a fileului, cu cinci ghemuri câştigate la rând, al doilea, un break, fiind obţinut după ce Ţurenko a reuşit să-şi adjudece un punct după un şir de lovituri ce părea interminabil. La căpătul celor cinci ghemuri a venit şi victoria, cu 6-4 în al doilea set, după 80 de minute de joc.

În faza următoare, Halep va evolua cu germana Julia Goerges, locul 16 WTA, care întrecut-o, cu scorul de 6-1, 6-7 (5), 6-4, pe americanca Alison Riske, locul WTA, intrată pe tablou ca lucky loser. Românca are 2-0 în întâlnirile directe.

Simona Halep, câştigătoare la Doha în 2014, a jucat anul trecut în semifinale la Qatar Open, când competiţia era de categorie Premier 5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri