VIDEO. BRD Bucharest Open 2018. Mihaela Buzărnescu, calificare cu emoţii şi cu nervi

Data actualizării: Data publicării:
buzarnescu septimiu fratila

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la BRD Bucharest Open, însă nu fără emoţii. Chiar dacă a învins-o pe Tamara Zidansek în două seturi, Buzărnescu a avut parte şi de momente grele - în setul secund, la scorul de 1-4, a solicitat intervenţia antrenorului.

ACTUALIZARE joi, 19 iulie - Perechea Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru, cap de serie numărul 1, s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului BRD Bucharest Open.

Buzărnescu şi Olaru au trecut în sferturile de finală de perechea Georgina Garcia Perez/Cornelia Lister (Spania/Suedia), scor 6-2, 6-4.

În penultimul act, cele două românce vor întâlni echipa care se va impune în meciul Irina Bara/Nicola Geuer (România/Germania), cap de serie 3 – Danka Kovinici/Marina Zanevska (Muntenegru/Belgia).

Premiul pentru participarea în semifinale este de 3.435 de dolari şi 110 puncte.

Și perechea Irina-Camelia Begu/Andreea Mitu, beneficiară a unui wild card, s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului BRD Bucharest Open.

Begu şi Mitu le-au învins în sferturile de finală, cu scorul de 7-5, 6-2, pe Lidziya Marozava (Belarus) şi Arantxa Rus (Olanda), favorite 4.

Cele două românce vor juca în faza următoare cu perechea care va câştiga meciul Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse - Monique Adamczak/Jessica Moore (Australia), cap de serie numărul 2.

În penultimul act la dublu sunt calificate şi Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru, favoritle principale ale probei. Ele vor întâlni echipa care se va impune în meciul Irina Bara/Nicola Geuer (România/Germania), cap de serie 3 – Danka Kovinici/Marina Zanevska (Muntenegru/Belgia).


„Ai răbdare un pic, nu te mai văita atâta pe teren!”, i-a spus Septimiu Frățilă.
„Nu mai pot, nu mai pot!” s-a plâns Mihaela, care chiar avea lacrimi în ochi.
„Nu mai tot urla că nu mai poţi! Mă asculţi? Termină cu nu mai pot! Haide, că eşti mai bună, hai, pozitivă!”, a încurajat-o antrenorul.

Momentul i-a prins bine Mihaelei, care a câştigat apoi trei game-uri consecutive. Mai mult, a fructificat chiar prima minge de meci.

„Când nu trăiesc eu intens? Fiecare meci îl trăiesc, fiecare game. M-a ajutat foarte mult că a venit la scorul acela, eram puțin dezechilibrată emoțional”, a mărturisit Mihaela după meci.

Ea a explicat și descărcările nervoase, care din nou s-au văzut și în limbaj, din timpul meciului:
„E un surplus că joc acasă și mă obosește și mai mult, e normal, publicul vine, are așteptări de la mine și eu vreau să arăt”, a spus Miki.

 „Vă mulțumesc că m-ați încurajat și că ați suportat tot ce am făcut pe teren”, le-a spus Buzărnescu fanilor, la finalul meciului.

După 6-3, 7-5 cu Zidansek, a doua favorită la BRD Bucharest Open o va întâlni în sferturi pe chinezoaica Yafan Wang.

„Voi încerca să practic cel mai bun tenis, va fi sigur un meci greu, mă voi concentra pe evoluţia mea”, a promis adversara Mihaelei, care ocupă locul 84 în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea, a cincea favorită a turneului, va juca joi, în optimile de finală, contra belgiencei Marina Zanevska, al treilea meci de pe Terenul Central al Arenelor BNR din Capitală. 7 românce vor juca joi la simplu sau la dublu.

Terenul Central (ora 15:00)
Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia) - Laura Siegemund (Germania), în optimi
Claire Liu (SUA) - Petra Martic (Croaţia/N.4), în optimi
Maryna Zanevska (Belgia) - Sorana Cîrstea (România/N.5), în optimi

Nu înainte de ora 20:30
Ons Jabeur (Tunisia) - Vera Zvonareva (Rusia), în optimi

Geandstand (ora 15:00)
Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru (România/N.1) - Georgina Garcia Perez (Spania)/Cornelia Lister (Suedia), în sferturi
Irina Begu/Andreea Mitu - Lidia Morozova (Belarus)/Aranxta Rus (Olanda/N.4), în sferturi
Jaqueline Cristian/Elena-Gabriela Ruse (România) - Monique Adamczak/Jessica Moore (Australia/N.2), în sferturi

BRD Bucharest Open este în direct şi exclusiv la Digi Sport în această săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri