Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma. Va juca împotriva Elenei Svitolina

Data actualizării: Data publicării:
simona halep fericita - GettyImages-10092015

Simona Halep a obținut sâmbătă o victorie relativ facilă în fața olandezei Kiki Bertens, în semifinala turneului de la Roma. A câștigat partida într-o oră și un sfert, în două seturi: 7-5, 6-1. Românca poate reveni pe locul trei în ierarhia mondială, dacă va câștiga și ultimul meci al acestui turneu.

ACTUALIZARE 19.27. S-a aflat și cine va  fi adversara Simonei Halep în finală. Este vorba despre Elena Svitolina, nr 11 WTA. Garbine Muguruza a abandonat meciul, din cauza unei accidentări, în primul set.

ACTUALIZARE 14:56 Victorie pentru Simona Halep! Câștigă categoric setul al doilea cu 6 la 1 și este finalistă și în turneul de la Roma, după ce tocmai l-a câștigat pe cel de la Madrid.

În finală, Halep va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre Garbine Muguruza (Spania), locul 7 WTA şi cap de serie 3, şi Elina Svitolina (Ucraina), locul 11 WTA şi favorită 8.

Pentru calificarea în finală, Halep va primi 230.565 de euro şi 585 de puncte în clasamentul WTA.

Halep are şansa de a câştiga al doilea turneu consecutiv în acest an, după ce s-a impus săptămâna trecută la turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Meciul câștigat sâmbătă a însemnat a zecea victorie consecutivă în circuitul WTA pentru Simona Halep.

Adeversara olandeză a fost redutabilă în primul set, când a şi reuşit două break-uri. Halep s-a impus cu 7-5, însă doar după intervenţia antrenorului. Cea mai dificilă jumătate de oră a partidei o puteţi urmări AICI

Relaxează-te, ca şi cum ai juca normal la "Stejarii", ieşi pe teren şi simte-te bine!”, i-a spus antrenorul Darren Cahill.

Din acel moment, Halep a câştigat cinci game-uri consecutive, până la 4-0 în setul secund. Olandeza nu a mai avut puterea să revină şi, în final, a cedat cu 1-6.

Mă simt grozav, vreau doar să joc în continuare şi, de ce nu, să câştig turneul”, a spus Simona în declarația de la finalul meciului.

Citește și: 

Și-a revenit pe zgură. Parcursul Simonei Halep în acest an

CTP: Simona poate câștiga și când joacă prost

ACTUALIZARE 14:54 Kiki Bertens continuă să lupte. La Roma a început din nou ploaia.

ACTUALIZARE 14:51 Simona, foarte aproape de victorie. Conduce cu 5-1 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 14:46 Kiki Bertens recuperează din terenul pierdut și câștigă un punct. E 4-1 în setul al doilea pentru Simona Halep

ACTUALIZARE 14:45 Este 4-0 pentru Simona în setul al doilea.

ACTUALIZARE 14:41. Simona se desprinde la 3-0.

ACTUALIZARE 14:37 E 2-0 pentru Simona în setul al doilea.

ACTUALIZARE 14:34. Al doilea set începe bine pentru Simona Halep. Îi revine primul break: 1-0

ACTUALIZARE 14:30 Simona câștigă primul set al partidei cu 7 la 5.

ACTUALIZARE 14:24  Primul set continuă. E 6-5 pentru Simona.

ACTUALIZARE 14:20 Kiki Bertens egalează situația: 5-5

ACTUALIZARE 14:15 Simona ratează ocazia de a câștiga primul set: 5-4

ACTUALIZARE 14:06 E 5-3 pentru Halep

ACTUALIZARE 14:00 Simona se desprinde: 4-2.

ACTUALIZARE 13:56 Halep/Bertens: 3-2

ACTUALIZARE 13:52. Partida se echilibrează: 2-2

ACTUALIZARE 13:46 Break reușit de Kiki Bertens: 1-2.

ACTUALIZARE 13:44. Al doilea break câștigat la 0 de Simona Halep.

ACTUALIZARE 13:40 Început bun de meci pentru Simona Halep. Primul break, câștigat la 0.

ACTUALIZARE 13:35 Jucătoarele au intrat pe teren și fac încălzirea.

ACTUALIZARE 13:00 Începerea partidei întârzie. A plouat la Roma, abia acum a ieșit soarele, iar organizatorii mai au nevoie de timp pentru a amenaja terenul.

Imagini din timpul desfășurării partidei puteți urmări aici.

 


Este un meci extrem de important pentru Simona Halep. E la un pas de finala turneului de la Roma şi de revenirea pe podiumul mondial. Simona Halep a ajuns la nouă victorii consecutive în circuitul WTA şi are şansa de a câştiga al doilea turneu la rând, după cel de la Madrid.

Calificată în semifinalele turneului de la Roma, Simona Halep o întâlnește pe Kiki Bertens în drumul spre ultimul act al competiţiei. Olandeza, numărul 20 mondial, a trecut în sferturi de Daria Gavrilova, scor 6-3, 6-3.

E o jucătoare diferită, joacă mai drept, mai puternic, va trebui să o mișc cât pot de mult și să fiu acolo pentru fiecare punct”, a declarat jucătoarea din Constanța.

Halep şi Bertens s-au întâlnit până acum de trei ori, iar jucătoarea din România s-a impus de două ori, ultima oară anul trecut, la Wimbledon.

Sunt destul de bine, dar există un pic de oboseală după atâtea meciuri, dar sunt pe pozitiv și asta îmi dă și mai multă energie. Mental, sunt mult mai puternică și sunt la alt nivel, deja am destul de muncă experiență în meciurile de acest gen, însă fiecare semifinală e grea”, a declarat Simona Halep.

Dacă va reuşi să câştige trofeul în capitala Italiei, Halep va reveni pe podiumul WTA, urmând să urce pe locul 3 în lume, în condiţiile în care Karolina Pliskova a pierdut în sferturile de la Foto Italico în faţa Elinei Svitolina, scor 2-6, 6-7.

Astfel, cehoaica a ratat şansa de a urca în premieră pe locul 2 în lume şi va rămâne cu 6.100 de puncte. Dacă Simona va obţine al doilea titlu consecutiv, după cel de la Madrid, de săptămâna trecută, va acumula 6.105 puncte şi va reveni printre cele mai bune trei jucătoare din circuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri