VIDEO. Rezumatul finalei de la Wimbledon 2019: Simona Halep - Serena Williams

Data actualizării: Data publicării:
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2019
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a câștigat, sâmbătă, Turneul de la Wimbledon pentru prima oară în carieră, în finala contra Serenei Williams, scor 6-2, 6-2. Organizatorii turneului au publicat pe contul de YouTube rezumatul meciului de vis pentru româncă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Simona Halep a fost de departe cea mai bună jucătoare de la Wimbledon. Cu doar un set pierdut în cele şapte meciuri disputate la Londra (în fața Mihaelei Buzărnescu), a fost la un minut distanţă de cea mai rapidă victorie într-o finală a turneului din ultimii 35 de ani.  A fost a doua cea mai scurtă luptă pentru trofeu din istoria turneului feminin de la Wimbledon, din ultimii 35 de ani. Simona Halep a stabilit şi un record absolut pentru o finală feminină: doar TREI greşeli neforţate faţă de cele 26 ale Serenei în meciul care a durat doar 56 de minute.

Două finale pe iarbă are Simona, ambele câştigate. Precedentul succes a fost în 2013, la 's-Hertogenbosch, în faţa lui Kiki Bertens.

Simona Halep intră în posesia unui cec în valoare de aproape 3 milioane de dolari și ajunge la un total de 33 de milioane de dolari acumulați din tenis. Halep ocupă deja locul 5 în ierarhia premiilor din toate timpurile în tenis.

Citește și FOTOGALERIE. Simona Halep și cele mai frumoase momente ale finalei Wimbledon 2019

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri