Wimbledon 2018. Djokovici, în finală, după un meci de peste cinci ore cu Nadal

Data actualizării: Data publicării:
Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2018
Foto: Guliver/Getty Images

Sârbul Novak Djokovici, locul 21 ATP, a reușit, sâmbătă, cel mai bun rezultat al său din acest an, câștigând meciul cu liderul mondial Rafael Nadal și calificându-se astfel în finală la Wimbledon 2018. Este prima finală de Grand Slam pe care sârbul o joacă de la cea din 2016 de la US Open.

Day Twelve: The Championships - Wimbledon 2018
Foto: Guliver/Getty Images

A fost un nou meci-maraton la Wimbledon, după semifinala din ajun dintre John Isner și Kevin Anderson. Partida Djokovici-Nadal a durat cinci ore şi 15 minute, după ce fusese întreruptă vineri din cauza întunericului. S-a încheiat cu scorul  6-4, 3-6, 7-6 (9), 3-6, 10-8.

În cealaltă semifinală, vineri, americanul Isner și sud-africanul Andserson au jucat șase ore și 36 de minute, în al doilea cel mai lung meci din istoria Wimbledonului. Recordul îl deține tot Isner, cu un meci de 11 ore și cinci minute jucat în 2010.

Confruntarea dintre Djokovici și Nadal începuse vineri seară, însă a fost întreruptă după trei seturi, fiind reluată şi terminată sâmbătă. Vineri, Njokovici şi Nadal au jucat timp de două ore şi 54 de minute, până la ora locală 23:03, jocul fiind oprit atunci pentru a se respecta regulile decise de autorităţile locale.

Astfel, în finală, Djokovici îl va întâlni sud-africanul Kevin Anderson, numărul 8 mondial, care l-a învins sâmbătă în şase ore şi 36 de minute pe americanul John Isner, locul 10 ATP.

Pentru Novak Djokovici va fi a cincea finală la Wimbledon, după cele din 2011, 2013, 2014 şi 2015. Sârbul a pierdut în ultimul act doar la ediţia din 2013, în faţa britanicului Andy Murray.

Pentru Anderson este a doua finală de grand slam, după cea pierdută în 2017 la US Open, în faţa lui Rafael Nadal.

În întâlnirile directe, balanța înclină clar în favoarea lui Djokovici, cu 5-1.

Novak Djokovic spus că victoria împotriva lui Rafael Nadal a fost obținută după ce a jucat cel mai mare meci din viața lui. „E greu să-mi găsesc cuvintele. Mă gândesc totuși la niște momente prin care am trecut pentru a ajunge aici. Am suferit atât de mult, au fost momente proaste. Cred că acesta a fost cel mai tare meci din viața mea, o luptă atât de consistentă!”, a declarat Novak Djokovic la finalul partidei cu Nadalîntr-un interviu acordat Eurosport, scrie digisport.ro.  „Totul a fost atât de echilibrat, diferența s-a făcut într-o manieră infimă. Știu că și el a fost atât de aproape de victorie. Pentru acest gen de meci trăiești, ele te motivează”, a adăugat Djokovici.

Djokovici și Nadal s-au întâlnit de 52 de ori, un record în tenisul masculin, iar scorul general al meciurilor câștigate este ușor favorabil sârbului: 27-25.

Sârbul, cândva nr. 1 mondial, a avut o perioadă proastă, începând de la mijlocul anului trecut, din cauza unor probleme de sănătate. A fost nevoit să se retragă pentru o vreme de la turnee, s-a operat la cot la începutul acestui an și după revenirea în teren nu a reușit să obțină rezultate notabile. 

În finala feminină de la Wimbledon 2018, joacă o altă sportivă fost nr.1 mondial, în revenire după o întrerupere a activității competiționale, ajunsă și ea la cel mai bun rezultat de anul acesta: Serena Williams joacă, sâmbătă, împotriva germanei Angelique Kerber, și ea fost nr. 1 mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri