Wimbledon 2018 | Victorie facilă pentru Simona. Programul meciurilor de miercuri

Data actualizării: Data publicării:
simona halep wimbledon 2018
Simona Halep la Wimbledon 2018 | Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, numărul 1 mondial, a câștigat primul tur la Wimbledon 2018, contra japonezei Kurumi Nara, locul 101 WTA. Halep a obținut victoria în două seturi, scor 6-2, 6-4, într-o oră și aproape 20 de minute.

Previews: The Championships - Wimbledon 2018
Simona Halep la Wimbledon 2018 | Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Simona Halep a declarat, marţi, că este foarte bucuroasă pentru că a reuşit calificarea în turul doi la Wimbledon, subliniind că nu e uşor să te impui în primul meci jucat după câştigarea unui Grand Slam. Citiți aici declarațiile Simonei Halep după meci.

ACTUALIZARE. Victorie pentru Halep. Simona a învins-o pe Kurumi Nara în două seturi, scor 6-2, 6-4.

Simona Halep a avut parte de un bun meci de încălzire pe zgura londoneză, întâlnind o adversară ce nu i-a pus mari probleme, comentează News.ro. Lipsa de partide pe această suprafaţă s-a văzut la jucătoarea română, dar ea s-a adaptat uşor-uşor. Nara este o jucătoare rapidă, cu o bună acoperire a terenului, care a "întins-o" în unele momente pe câştigătoarea French Open, însă Halep a controlat cu siguranţă partida de luni.

Liderul WTA a început cu break, consolidat cu serviciul. Japoneza a revenit şi a egalat la 2, dar apoi nivelul jocului sportivei române a crescut şi nu a mai cedat niciun ghem până la finalul setului, câştigat cu 6-2, după 39 de minute.

Setul secund a fost mai echilibrat. Halep a reuşit din nou break-ul în primul ghem, apoi jucătoarele au mers cu serviciul până la final, astfel că şi acest set a intrat în contul româncei, scor 6-4, după o oră şi 17 minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA, care a trecut pentru prima dată în turul al doilea la Wimbledon, după ce a dispus, cu 6-3, 4-6, 6-1, de compatrioata ei Qiang Wang, locul 70 WTA.

Halep a învins-o pe Zheng în 2015, în semifinalele turneului de la Shenzhen, cu scorul 6-2, 6-3, în singura lor întâlnire.

Prin calificarea în turul al doilea, Halep şi-a asigurat un premiu de 63.000 de lire sterline (aproximativ 71.000 de euro) şi 70 de puncte WTA.

Simona Halep a jucat anul trecut în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, fază în care a fost eliminată de britanica Johanna Konta, scor 6-7(2), 7-6(5), 6-4. Konta s-a calificat și ea, marți, în turul al doilea la Wimbledonul de anul acesta.

Din păcate, veștile nu sunt bune pentru ceilalți români care au evoluat marți la Londra. Ana Bogdan, Monica Niculescu și Marius Copil au suferit înfrângeri în meciurile lor de debut la All England Club.

Monica Niculescu, locul 61 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-1, de japoneza Naomi Osaka, locul 18 WTA, în primul tur al turneului de la Wimbledon. Cu puţine meciuri în ultima perioadă, din cauza unei accidentări, Niculescu a pierdut după un meci care a durat 67 minute.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Niculescu va primi un premiu de 39.000 de lire sterline (aproximativ 44.000 de euro) şi 10 de puncte WTA.

În turul I la Wimbledon, au fost prezente opt jucătoare din România. Patru au obţinut calificarea în manşa a doua, Simona Halep, Mihalea Buzărnescu, Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru. Au mai fost eliminate Irina Begu, Elena-Gabriela Ruse şi Ana Bogdan.

Ana Bogdan, locul 59 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-1, 3-6, 8-6, de spaniola Lara Arruabarrena, locul 88 WTA, în turul I al turneului de la Wimbledon. Românca a avut ocazia de a câştiga meciul când a servit la 5-4 în decisiv. Însă spaniola a reuşit break-ul şi s-a impus apoi, după un meci care a durat două ore şi şase minute.

Singurul jucător român ATP de la Wimbledon, Marius Copil, locul 94 ATP, a fost eliminat, marţi, în runda inaugurală a turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. Marius Copil a fost învins de olandezul Robin Haase, locul 43 mondial, scor 7-6 (7/0), 7-5, 4-6, 7-6 (7/4). Meciul a durat trei ore.

Niculescu și Bogdan nu părăsesc însă competiția, pentru că ele evoluează și la dublu.

PROGRAMUL DE MIERCURI AL ROMÂNCELOR LA WIMBLEDON

Jucătoarele Alexandra Dulgheru, Mihaela Buzărnescu şi Sorana Cîrstea vor evolua, miercuri, în turul doi la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Dulgheru va evolua contra americancei Venus Williams, în primul meci de pe terenul numărul 1, începând cu ora 15.00.

Tot în primul meci, dar pe terenul 3 şi de la ora 13.30, Mihaela Buzărnescu va evolua cu sportiva Katie Swan, din Marea Britanie.

Pe terenul 14, de la 13.30, Sorana Cîrstea va evolua cu rusoaica Evghenia Rodina.

În primul tur la dublu feminin, perechea Monica Niculescu/Kirsten Flipkens (România/Belgia), cap de serie 3, va evolua contra echipei Iulia Putinţeva/Alja Tomljanovici (Kazahstan/Australia), în al treilea meci de pe terenul 10.

În al treilea meci de pe terenul 9, Sorana Cîrstea şi spaniola Sara Sorribes Tormo vor evolua contra perechii Elise Mertens/Demi Schuurs (Belgia/Olanda).

Tot la dublu feminin, în primul meci de pe terenul 5, perechea Ana Bogdan/Kaitlyn Christian (România/SUA) va întâlni echipa Yingying Duan/Aliaksandra Sasnovich (China/Belarus).

Citiți și:  Maria Sharapova și Petra Kvitova, eliminate în primul tur la Wimbledon

Încă o eliminare de răsunet după primul tur la Wimbledon: Svitolina

Prima surpriză la Wimbledon 2018. Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, eliminată în primul tur


ACTUALIZARE. 5-4 pentru Halep. Nara reduce din diferență.

ACTUALIZARE. 5-3 pentru Halep în al doilea set. 

ACTUALIZARE. 3-2 pentru Halep în al doilea set. 

ACTUALIZARE. 2-o pentru Halep în al doilea set.

ACTUALIZARE. Simona Halep a câștigat primul set, scor 6-2.

ACTUALIZARE. 4-2 pentru Halep în primul set.

ACTUALIZARE. Este un meci strâns, cele două jucătoare luptă pentru fiecare punct. Halep-Nara, 2-2 în primul set. 

ACTUALIZARE. Meciul începe la ora 19.00.


Încă o eliminare de răsunet după primul tur la Wimbledon 2018: Svitolina

Câştigătoarea de la Roland Garros s-a mai întâlnit o dată cu sportiva japoneză, în 2014, în turul al II-lea al turneului de la Indian Wells, când s-a impus cu 6-2, 6-2.

În turul secund, dacă se va califica, Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre chinezoaicele Saisai Zheng, locul 125 WTA, şi Qiang Wang, locul 69 WTA.

Prima favorită pe care o poate întâlni Simona Halep la Wimbledon este rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 4, în turul al treilea.

Programul româncelor la Wimbledon 2018

Halep este pe aceeaşi parte a tabloului cu deţinătoarea trofeului, spaniola Gabrine Muguruza, locul 3 WTA, pe care o poate întâlni în semifinale, cu sportiva cehă Petra Kvitova, locul 8 WTA, câştigătoare în 2011 şi 2014, pe care o poate întâlni în sferturi, cu britanica Johanna Konta, locul 22 WTA, şi cu belgianca Elise Mertens, locul 15 WTA. Cu una dintre acestea din urmă, Halep s-ar putea întâlni în optimi.

De asemenea, pe partea de tabloul a româncei mai sunt germana Angelique Kerber, locul 11 WTA (semifinale), letona Jelena Ostapenko, locul 12 WTA (sferturi), şi rusoaica Maria Şarapova, locul 24 WTA (sferturi).

Americanca Serena Williams, cap de serie numărul 25, este pe partea de tablou a favoritei numărul 2, daneza Caroline Wozniacki.

Angelique Kerber și Garbine Muguruza s-au calificat în turul al doilea

Spaniola Garbine Muguruza, locul 3 mondial şi deţinătoarea titlului, s-a calificat în turul doi la Wimbledon, după ce a trecut de britanica Naomi Broady, scor 6-2, 7-5. Ea va juca în turul următor cu belgianca Alison Van Uytvanck.

Şi Angelique Kerber s-a calificat în turul doi, după ce a dispus de rusoaica Vera Zvonareva, scor 7-5, 6-3. Cap de serie numărul 11, germana va juca în turul doi cu sportiva americană Claire Liu, locul 237,

Simona Halep este pe aceeaşi parte a tabloului cu deţinătoarea trofeului, spaniola Gabrine Muguruza, locul 3 WTA, pe care o poate întâlni în semifinale. De asemenea, pe partea de tablou a româncei este şi germana Angelique Kerber, locul 11 WTA.

WIMBLEDON 2018 Simona Halep are șanse mari să rămână numărul 1 mondial

Simona Halep are mari șanse să rămână numărul 1 mondial în clasamentul WTA și după meciurile de tenis de la Wimbledon 2018. Singura care o poate depăși este daneza Caroline Wozniacki. Sloane Stephens a fost eliminată încă din primul tur al competiției, în doar 72 de minute, așa că ea nu îi mai poate amenința poziția Simonei Halep.

Pentru a o depăși pe Halep la Wimbledon, Wozniacki ar trebui să ajungă în finala turneului pe iarbă. Dacă Simona Halep va juca însă în semifinalele de la Wimbledon, Wozniacki este obligată să câștige turneul pentru a compensa diferența de puncte.

Simona Halep țintește medalia olimpică după Wimbledon

Simona Halep spune că va aborda fără presiune al treilea grand slam al anului, turneul de la Wimbledon, după ce a reuşit să câştige French Open, scrie news.ro. De altfel, Halep spune că și-a fixat un nou obiectiv după ce a obținut la Roland Garros primul trofeu de Grand Slam: medalia Olimpică. 

„Nu mă aştept la schimbări mari. Bineînţeles, este în interiorul meu o schimbare, deoarece sunt foarte bucuroasă că am putut să depăşesc acea barieră. Presiunea nu mai există. Visul a devenit realitate. Aşa că nu mă mai stresez deloc cu lucruri ce ţin de câştigarea unui gran slam. Este frumos să fii în această poziţie. Îmi oferă doar momente fericite, nimic altceva. Viaţa este aceeaşi, toată lumea este la fel, eu sunt la fel. Sunt aici pregătită să merg înainte. Abia aştept să încep. Nu ştiu cum o să fie acest turneu. Zâmbesc mult, mă simt fericită. Sunt bucuroasă să revin pe teren. A fost un vis să câştig la Roland Garros. Am făcut-o, acum mi-am setat un alt obiectiv. Mi-ar plăcea să am o medalie olimpică. Aşa că mă concentrez pe asta”, a declarat Halep, într-o conferinţă de presă.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri