Wimbledon 2019. Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 6-3. Românca ajunge în sferturi

Data actualizării: Data publicării:
Dubai Duty Free Tennis Championships - Day Three
Foto: GettyImages

Meciul de tenis dintre Simona Halep şi Cori Gauff din optimile Wimbledon 2019, pentru un loc în sferturile celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, s-a încheiat cu victoria româncei, care a pus capăt astfel parcursului remarcabil al tinerei americance. 

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-3, pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. 

În sferturi, Simona Halep va juca în compania lui Shuai Zhang (China; 50 WTA). 

Simona Halep părea să aibă un traseu greu la Wimbledon 2019, însă surprizele din primele tururi au făcut ca până în sferturile de finală inclusiv campioana noastră să nu întâlnească vreun cap de serie. După eliminarea liderului mondial Ashleigh Barty, surpriza zilei de luni a fost eliminarea Karolinei Pliskova de către compatrioata sa, Karolina Muchova, într-un meci istoric. Muchova a trecut cu 13-11 în decisiv de Karolina Pliskova, văzută de mulţi principala favorită la titlul de la All England Club, după eliminarea lui Barty. 

Cea mai bună performanță a Simonei Halep la Wimbledon este calificarea în semifinale, în 2014.

Ce a declarat Simona Halep după meci

La finalul meciului, românca a declarat, potrivit BBC: „Sunt fericită că pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Mă bucur că pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu mă compar cu anul trecut pentru că atunci am câştigat Roland Garros, acest an este diferit, caut să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când păşesc pe teren”.

Accederea în sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA şi 294.000 de lire sterline.

Următoarea adversară a lui Halep va fi chinezoaica Shuai Zhang, care a eliminat-o luni pe ucraineanca Daiana Iastremska, 6-4, 1-6, 6-2. Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, a atins în premieră sferturile unui turneu de Mare Şlem.

Bilanţul întâlnirilor dintre Halep şi Zhang este favorabil jucătoarei asiatice (2-1). Halep a fost învinsă de Zhang în primul tur la Australian Open în 2016.

„Sper să-mi iau revanşa”, a afirmat Halep înaintea meciului cu Zhang, scrie Agerpres.

Cori Gauff, supărată că a pierdut

Cori Gauff a vorbit la conferinţa de presă despre cât de dezamăgită e de înfrângere. Întrebarea unui ziarist „Eşti o pierzătoare rea?” a generat o reacţie neaşteptată din partea adolescentei. Aceasta a recunoscut că tolerează cu greu orice eşec, iar înfrângerea cu Halep nu face excepţie. „Sunt o pierzătoare rea, dar nu în sensul clasic, rău. Mă simt foarte rău după o înfrângere, dar cred că acesta e un avantaj, pentru că mă motivează să muncesc mai mult. Ca să vă explic, sunt o pierzătoare rea, dar acest lucru mă face să devin mai bună”, a spus Cori Gauff, citată de digisport.ro.

Întrebată dacă a fost nervoasă pentru prestaţia sa din meciul cu Simona Halep, Cori a spus că nu a fost vorba de altceva decât de dezamăgire. „Nu am fost nervoasă, am fost dezamăgită. Acest lucru se întâmplă şi dacă joc cu un fost număr unu mondial, cum s-a întâmplat azi, şi dacă joc cu o adversară de vârsta mea sau mai mică”, a explicat tânăra sportivă americană.


ACTUALIZARE. Simona Halep câștigă setul al doilea cu 6-3 și se califică în sferturi la Wimbledon 2019. Simona Halep a avut nevoie de aproximativ o oră și un sfert pentru a obține o victorie clară în fața sportivei de numai 15 ani, care a făcut senzație la turneul londonez de anul acesta.

„Aș spune că Simona Halep a pus șaua pe nărăvașa Cori Gauff. Este o nouă victorie tactică strălucită” a Simonei, după cea cu Azarenka, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

ACTUALIZARE. Cori Gauff recuperează. Este 5-3 în setul al doilea.

ACTUALIZARE. Simona Halep conduce cu 5-2 și este la un game de câștigarea meciului.

ACTUALIZARE. Simona Halep se desprinde: are 4-2 în setul al doilea.

ACTUALIZARE. Simona Halep își face serviciul. Conduce cu 3-2 în setul al doilea din meciul cu Cori Gauff.

ACTUALIZARE. Americanca reușește să egaleze în setul al doilea: Simona Halep - Cori Gauff: 2-2.

ACTUALIZARE. Simona Halep - Cori Gauff, 2-1 în setul al doilea. 

Deşi debutul meciului celor două s-a desfăşurat în paralel cu meciul lui Nadal, interesul stârnit de noua senzaţie a tenisului mondial a fost incomparabil. Cu toate că disputa s-a desfăşurat în paralel cu disputa Johannei Konta cu Petra Kvitova, britanicii au fost mai interesaţi de puştoaica de 15 ani, care a stârnit o adevărată nebunie în tenis în ultima săptămână. 

„E atât de aglomerat pe Terenul 1, încât nici editorul de la Vogue nu are loc. Anna Wintour stă pe scări, aşteptând ca un loc să devină disponibil. Coco Gauff este cu adevărat starul acestui turneu”, au scris jurnaliştii BBC, citați de digisport.ro.

Meciul dintre Gauff și Polona Hercog, din turul 3, a fost cel mai urmărit din această primă săptămână de la Wimbledon. 5,2 milioane de oameni s-au uitat la partidă, mai mulți decât la „războiul” dintre Rafael Nadal și Nick Kyrgios (3,7 milioane).

ACTUALIZARE. Simona Halep începe bine setul al doilea. Conduce cu 2-0.

ACTUALIZARE. Simona Halep câștigă primul set cu 6-3.

ACTUALIZARE.  Simona Halep - Cori Gauff 4-3 în setul 1. Românca a dat impresia că se poate distanța după ce a făcut 4-2, însă americanca a revenit și și-a câștigat serviciul, pentru 4-3.

ACTUALIZARE. Este 4-2 pentru Simona Halep în primul set, după jumătate de oră de joc.

Urmăriți LIVE TEXT aici.


Meciul are loc pe Terenul 1, după duelul Serena Williams - Carla Suarez Navarro, câştigat de americancă în două seturi (6-2, 6-2).

Cu o diferenţă de vârstă de 12 ani între ele, partida mută din nou presiunea pe umerii româncei, aşa cum afirma apăsat, încă de vineri seară, expertul Eurosport Mats Wilander.

Jucătoarea cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea WTA din septembrie 2016 până în prezent, Simona Halep are de gestionat o situaţie destul de similară cu cea din sferturile Roland Garros 2019, cu diferenţa că Gauff este chiar mai crudă, mai surprinzătoare, mai imprevizibilă şi mai înverşunată decât Amanda Anisimova.

Day Five: The Championships - Wimbledon 2019
Meciul dintre Simona Halep - Cori Gauff se joacă astăzi, după ora 16:30, în optimile Wimbledon 2019. Foto: Guliver/GettyImages

„Credeţi-mă, suntem aici, în turneu, şi singurul lucru pe care nu vreau ca ea să îl conştientizeze este cât de mare este. Nu trebuie să îşi dea seama unde este, cât de mare a ajuns. A venit aici şi nu o ştia nimeni, iar acum este peste tot, în presă, la televizor. A jucat în urmă cu trei săptămâni, la Roland Garros. Nu vă daţi seama cât a progresat de atunci. În doar trei săptămâni. Este la alt nivel. Mai are loc să progreseze atât de mult”, a declarat Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, dar şi mentorul tinerei Gauff, potrivit Mediafax.

Citește și Ce spune Cori Gauff, noua senzație a tenisului feminin, înaintea meciului cu Simona Halep

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri