Wimbledon 2019 | Presa internațională, laude la adresa Simonei Halep, după calificarea în finală

Data actualizării: Data publicării:
Day Three: The Championships - Wimbledon 2019
Foto: GettyImages

Simona Halep s-a calificat, joi, în finala de la Wimbledon 2019, după ce a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3. În ultimul act, românca se va duela cu învingătoarea din meciul Barbora Strycova - Serena Williams. Presa internaţională a lăudat jocul româncei, după calificarea în ultimul act, informează Mediafax.

BBC: „Game, set şi meci! Simona Halep îşi ridică mâinile în aer şi priveşte spre cer. Românca s-a calificat în prima sa finală de la Wimbledon. La forma pe care o arată e imposibil să pariezi împotriva ei”.

ESPN: „Halep se califică în finala de la Wimbledon pentru prima oară. Fostul lider mondial a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe Central, iar acum se pregăteşte pentru finala de sâmbătă. Halep nu i-a dat nicio şansă Svitolinei, după ce a reuşit trei break-uri în primul set. De asemenea, Halep a câştigat meciul după un alt break”.

L'Equipe: „Halep se califică în premieră în finala de la Wimbledon. Simona trecut fără probleme de Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe iarba londoneză, iar acum va evolua pentru prima dată în ultimul act de la Wimbledon”.

Marca: „Simona Halep, o jucătoare care nu se simte atât de bine pe iarbă, s-a calificat pentru prima oară în finala de la Wimbledon. Svitolina s-a apărat bine, dar n-a găsit o cale prin care să blocheze jocul impresionant al Simonei. Halep a jucat extrem de ofensiv”.

Metro.co.uk a scris, joi, după ce Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala de la Wimbeldon, că românca s-a îndrăgostit de peluza de la All England Club.

„Fostul număr 1 mondial a găsit un bun echilibru între loviturile agresive şi o bravă defensivă, pentru a o depăşi pe advesrara ei, aflată pentru prima dată în semifinalele unui grand slam, cu 6-1, 6-3, după o oră şi 12 minute. Iarba nu a fost niciodată suprafaţa ei favorită, dar ea insistă că s-a îndrăgostit în sfârşit de peluza de la All England Club, iar forma ei a crescut ca rezultat. Va fi a cincea finală de grand slam din cariera româncei. Ea a pierdut trei din precedentele patru finale, cu singura victorie la French Open, în 2018. Acesta este al treilea grand slam la care ajunge în finală, numai US Open lipsindu-i din colecţie”, scris metro.co.uk.

Primele două ghemuri ale semifinalei feminine de la Wimbledon lăsau imrpesia unui meci maraton. Nu a fost deloc. Simona Halep s-a impus în două manşe, 6-1, 6-3, după o oră şi 14 minute de joc, contra Elinei Svitolina”, a notat lequipe.fr.

„Superioara Halep s-a grăbit spre prima finală la Wimbledon”, a titrat nos.nl.

„Simona Halep rar a pus un picior greşit, devenind prima româncă în finala de simplu de la Wimbledon, cu un o victorie liniştitoare asupra Elinei Svitolina. Halep a ajuns în ultimele patru jucătoare fără a înfrunta o favorită şi era de aşteptat să fie sever testată în semifinale, ţinând cont că a pierdut patru din şapte meciuri cu Svitolina. Când cele două jucătoare şi-au dat de furcă una alteia în primele două ghemuri, care au durat 20 de minute, fără ca vreuna dintre ele să cedeze un inci, părea că un clasic era în desfăşurare. Dar Svitolina nu a putut să-şi facă serviciul nici măcar o dată în primul set şi a fost totul gata în 73 de minute, când ucraineanca a încheiat cu o minge în fileu”, a scris Reuters.

Simona Halep a avut un parcurs excelent la Wimbledon 2019: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich, 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu, 6-3, 6-1 Victoria Azarenka, 6-3, 6-3 cu Cori Gauff, 7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang şi 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina.

Finala de la Wimbledon 2019 va începe la ora 16:00, ora României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri