Wimbledon | Halep și-a aflat adversara din primul tur. Tablou greu pentru Simona

Data publicării:
simona

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, va evolua, luni, împotriva sportivei Marina Erakovic din Noua Zeelandă, locul 129 WTA, venită din calificări, în primul tur al turneului de la Wimbledon.

Halep a mai jucat cu Erakovic în 2015, în turul I al US Open, când jucătoarea de origine croată a abandonat când românca avea 6-2, 3-0 pe tabelă.

În vârstă de 29 de ani, Marina Erakovic, fostă numărul 39 mondial, a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon după ce le-a învins pe elveţianca Amra Sadikovic, locul 221 WTA, cu 4-6, 6-3, 6-2, pe suedeza Rebecca Peterson, locul 172 WTA, cu 6-1, 7-5, şi pe australianca Destanee Aiava, locul 170 WTA, cu 6-3, 6-2.

Cel mai bun rezultat al neo-zeelandezei la Wimbledon este calificarea în turul al treilea, în 2008, 2013 şi 2016. Ea nu a trecut de turul al treilea la un Grand Slam.

Halep a fost sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon şi semifinalistă în 2014.

Dacă va trece în turul doi, Halep va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Beatriz Haddad Maia (Brazilia), locul 96 WTA, şi Laura Robson (Marea Britanie), poziţia 188 în clasamentul mondial.

În cazul în care favoritele se impun, Halep o va întâlni pe Elena Vesnina (Rusia) în optimi, pe câştigătoarea dintre Johanna Konta (Marea Britanie) şi Petra Kvitova (Cehia) în sferturi de finală şi pe învingătoarea dintre Dominika Cibulkova (Slovacia) şi Elina Svitolina (Ucraina) în semifinale.

Şi Marius Copil, locul 85 ATP, şi-a aflat adversarul din turul I, acesta fiind germanul de 27 de ani Peter Gojowczyk, locul 140 ATP, venit din calificări şi prezent în premieră pe tabloul principal la Wimbledon.

Mirza Basici din Bosnia-Herţegovina, locul 163 ATP, sârbul Nikola Milojevici, locul 177 ATP, şi slovacul Lukas Lacko, locul 103 ATP, au fost jucătorii eliminaţi în calificări de adversarul lui Copil.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri