WTA laudă jocul lui Halep în primul tur de la US Open

Data actualizării: Data publicării:
2016 US Open - Day 2

Simona Halep a oferit o demonstraţie de forţă în primul tur de la US Open. Favorita numărul 5 a trecut de Kirsten Flipkens, cu 6-0, 6-2, în 59 de minute, iar evoluţia ei a fost lăudată şi de site-ul WTA, scrie digisport.ro.

2016 US Open - Day 2
Foto: Guliver/GettyImages

„Simona Halep a început ca din tun această ediţie de US Open. A câştigat meciul cu Flipkens într-o manieră dominantă. Ciferele spun totul despre evoluţia ei: a câştigat aproape de două ori mai multe puncte ca adversara ei (60-35) şi a avut de două ori mai multe lovituri direct câştigătoare (22-11). Halep a avut răspuns pentru jocul lui Flipkens, care se bazează pe acel slice de backhand”, au notat cei de la WTA.

„Simona Halep îşi continuă momentul construit în această vară pe hard-ul american. A jucat fără greşeală şi backhandul cu două mâini în lung de linie a funcţionat perfect”, notează şi site-ul oficial al turneului.

Aceasta a fost a cincea victorie pe care Simona Halep a obţinut-o în faţa jucătoarei belgiene, din tot atâtea meciuri disputate.

Calificarea în manşa secundă este recompensată la US Open cu un premiu de 77.200 de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

În următorul tur, Halep se va duela cu Lucie Safarova (44 WTA). Acesta va fi a cincea întâlnire directă dintre cele două, Simona fiind la conducere (3-1). Ultima oară, Simona şi Lucie s-au întâlnit la Cincinnati, în 2014, iar românca s-a impus în două seturi, 6-4, 7-5.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri