Trei zile de doliu național în Brazilia după decesul lui Pele. Sicriul va fi depus timp de 24 de ore pe stadionul din Santos

Data actualizării: Data publicării:
omagiu dupa moartea lui pele
Trei zile de doliu național în Brazilia după decesul lui Pele. Sicriul va fi depus timp de 24 de ore pe stadionul din Santos. FOTO: Profimedia Images

În Brazilia au fost decretate trei zile de doliu național după decesul legendarului fotbalist Pele. Slujba religioasă va avea loc luni la stadionul Santos FC, clubul la care "Regele" a jucat aproape toată cariera sa, urmând ca înhumarea să aibă loc marţi.

"Doliul oficial este decretat în toată ţara, un semn de respect după decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, scrie în decret.

"Ceremonia religioasă pentru cel mai mare fotbalist din toate timpurile va avea loc pe stadionul Urbano Caldeira, din Vila Belmiro, unde el a încântat lumea", a anunţat într-un comunicat dat publicităţii clubul care l-a avut în rândurile sale pe legendarul brazilian în perioada 1956-1974.

Trupul neînsufleţit al triplului campion mondial va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, în noaptea de duminică spre luni, la Santos, oraş portuar situat la 80 km de metropola braziliană.

"Sicriul va fi depus la centrul terenului" unde Pele a strălucit în adolescenţa sa, a precizat Santos FC.

Ceremonia funerară va începe luni la ora locală 10:00 şi va dura 24 de ore. Va fi permis accesul publicului.

Marţi, un cortegiu funerar va însoţi sicriul pe străzile din Santos, trecând inclusiv prin faţa casei mamei lui Pele, care este încă în viaţă la vârsta de 100 de ani.
Înhumarea va avea loc la cimitirul Memorial Necolpole Ecumenica, iar accesul va fi permis doar membrilor familiei.

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma ''cedării mai multor organe vitale''.

Singurul fotbalist cu trei titluri de campion mondial în palmares (1958, 1962, 1970), Pele era internat încă din 29 noiembrie pentru o reevaluare a tratamentului de chimioterapie contra unui cancer de colon diagnosticat în 2021 şi pentru tratarea unei infecţii respiratorii.

În 21 decembrie, echipa de medici a semnalat că tumoarea a avansat şi că Pele a avut nevoie de tratament intensiv din cauza disfuncţiilor la rinichi şi inimă. Pele, care este considerat o ''comoară naţională'' în Brazilia, va rămâne în memorie ca ''Regele'' (Rey), care a revoluţionat fotbalul, cu legendarul său număr 10 pe spate, în ciuda unei talii modeste (1,72 m).

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri