UEFA este pe punctul de a suspenda Rusia din toate competițiile

Data actualizării: Data publicării:
uefa
Sursa foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) analizează posibilitatea suspendării Rusiei din toate competiţiile, ca reacţie la atacul Rusiei împotriva Ucrainei, conform unei informaţii furnizate luni de agenţia germană de informaţii sportive SID, filială a AFP.

Prima echipă vizată ar fi Spartak Moscova, ultima formaţie rusă aflată încă în competiţiile europene, care urma să joace în luna martie în optimile de finală ale competiţiei Europa League contra echipei germane RB Leipzig.

Conform acestei decizii, selecţionata feminină a Rusiei va fi, de asemenea, exclusă de la Campionatul European ce va avea loc în luna iulie în Marea Britanie. Ea urma să joace în aceeaşi grupă cu Olanda, Suedia şi Elveţia, scrie Agerpres.

Conform SID, această decizie de suspendare a Rusiei este susţinută de mai multe federaţii, între care puternicele federaţii din Germania (DFB) şi Anglia (FA).

"Eu nu-mi pot imagina că pot avea loc meciuri contra Rusiei, nu este posibil acest lucru", a declarat, pentru SID, Peter Peters, membru în Consiliul FIFA şi candidat la preşedinţia DFB, care îndeamnă FIFA să ia aceeaşi măsură.

Ieri, FIFA a sancționat Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri