Video Un bărbat din Egipt a devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume

Data actualizării: Data publicării:
fotbalist
Sursa: Captură video YouTube/TeamTalk

Ezzeldin Bahader a fost desemnat de Guinness World Records drept cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume, informează Goal.com.

Bunicul de 74 de ani a încercat să doboare recordul la începutul anului, însă pandemia de coronavirus i-a întârziat performanța, după ce meciurile de fotbal în Egipt au fost anulate.

Bahader a jucat recent pentru echipa locală 6 Octombrie în fața celor de la El Ayat Sports, în a treia ligă egipteană, îndeplinând astfel cerințele pentru a fi numit de Guiness cel mai bătrân jucător profesionist de fotbal din lume.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Pentru a doborâ recordul actual, bătrânul trebuia să joace în două meciuri dintr-o ligă profesionistă, iar primul l-a disputat pe 21 martie, însă pandemia de COVID-19 l-a împiedicat să-și continue misiunea.

Ezzeldin Bahader a ratat un penalti în meciul pierdut sâmbătă de echipa sa cu 3-2, însă recordul a fost dobândit, spre bucuria familiei sale.

"Visez să-mi dobor propriul record, doar pentru a-l face mai greu de doborât", a declarat Bahader jurnaliștilor, după ce a doborât recordul stabilit de israelianul Isaak Hahyik la 73 de ani.

Ezzeldin Bahader va împlini 75 de ani pe 5 noiembrie, însă va trebui să-și găsească altă echipă, după ce a renunțat la contractul cu 6 Octombrie.

Bătrânul a intrat în echipă în luna ianuarie și a debutat într-o partidă încheiată 1-1 în compania celor de la Genius, în liga a treia egipteană, deși s-a accidentat în timpul meciului. "Am devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist care a parcat într-un meci oficial", a declarat Ezzeldin Bahader după partidă.

Egiptul mai deține recordul mondial pentru cel mai bătrân jucător care a jucat la Cupa Mondială, portarul Essam El Hadary evoluând la turneul din Rusia, din 2018, la vârsta de 45 de ani.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri