Sari la conținut

Nicolae Stanciu, jucătorul săptămânii în Europa League

Mijlocaşul Nicolae Stanciu, component al echipei Anderlecht Bruxelles, a fost desemnat jucătorul săptămânii în Liga Europa, după voturile fanilor de pe site-ul oficial al UEFA.

17238811_1832716603644651_424705651_n

Sursă: UEFA.com

ACTUALIZARE. Mijlocaşul Nicolae Stanciu, component al echipei Anderlecht Bruxelles, a fost desemnat jucătorul săptămânii în Liga Europa, după voturile fanilor de pe site-ul oficial al UEFA. El a marcat unicul gol al meciului disputat de Anderlecht cu APOEL Nicosia, joi seară, în prima manşă a optimilor Ligii Europa.

Stanciu a obţinut 37% din voturile fanilor, fiind urmat de Ruslan Malinovski (Genk), cu 25%, Henrikh Mkhitaryan (Manchester United), cu 25% şi Rasmus Falk (FC Copenhaga), cu 15%.


Stanciu a marcat unicul gol al echipei sale împotriva ciprioților de la APOEL Nicosia, golul contând pentru optimile de finală ale Europa League. Cel mai scump transfer din istoria campionatului belgian a reușit să marcheze în urma unei pase venite de la compatriotul său, Alex Chipciu.

Alături de Stanciu, mai sunt nominalizați Ruslan Malinovscki (Genk), Henrikh Mkhitaryan( Manchester United) și Rasmus Falk (FC Copenhaga).

În acest moment, voturile sunt în favoarea mijlocașului român, acesta obținând până în prezent 54% din voturi, fiind urmat de Malinovsky (25%) și Mkhitaryan (15%).

Rene Weiler l-a lăudat pe fotbalistul român după meci: „Sunt mulţumit de ce a arătat Stanciu. A fost decisiv, dar mai mult de atât. A muncit, a câştigat dueluri”, a afirmat acesta.

Jurnalul L'Avenir şi-a intitulat un articol: „Stanciu, Mister Europe”, notând că românul, care avea deja în palmares trei goluri şi trei pase decisive în cupele europene, şi-a îmbunătăţit cifrele.