Vești despre Peng Shuai. Președintele CIO a avut o convorbire video de jumătate de oră cu sportiva chineză

Data actualizării: Data publicării:
peng shuai vorbeste prin video conferinta cu presedintele cio thomas bach
Jucătoarea de tenis Peng Shuai a vorbit o jumătate de oră prin videoconferință cu președintele CIO, Thomas Bach Sursă foto: olympics.com

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a purtat o convorbire telefonică video de o jumătate de oră cu jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai, a anunțat duminică forul de conducere al Jocurilor Olimpice, informează CNN.

Jucătoarea de tenis l-a acuzat de viol la începutul lunii pe un fost înalt oficial al Partidului Comunist chinez, iar de atunci a dispărut subit din viața publică, existând temeri în legătură cu soarta ei. La presiunile internaționale, propaganda regimului de la Beijing s-a străduit în ultimele zile să arate că sportiva este bine și este activă, însă autenticitatea imaginilor apărute cu ea nu a putut fi verificată, așa că suspiciunile internaționale au rămas.

La convorbirea video au asistat și președinta Comisiei pentru sportivi, Emma Terho, precum și Li Lingwei, reprezentantul CIO în China. CNN precizează că nu a avut acces la înregistrarea video.

„La începutul convorbirii telefonice de 30 de minute, Peng Shuai a mulțumit CIO pentru preocuparea sa în legătură cu persoana sa”, potrivit comunicatului CIO. Ea a explicat că este în siguranță și este bine, se află la domiciliul ei din Beijing, dar ar dori să i se respecte intimitatea în acest moment. De aceea, preferă să își petreacă timpul cu prietenii și familia în acest moment. Cu toate acestea, ea va continua să se implice în tenis, sportul pe care îl iubește atât de mult, a informat Comitetul Internațional Olimpic.

„Am fost ușurată să văd că Peng Shuai se simte bine, ceea ce era principala noastră preocupare”, a declarat Emma Terho. „Părea să fie relaxată. I-am oferit sprijinul nostru și i-am spus că ținem legătura cu ea, de fiecare dată când este convenabil pentru ea, lucru pe care, evident, l-a apreciat”, a adăugat reprezentanta CIO.

Potrivit CIO, Peng a acceptat o invitație de a lua cina cu Thomas Bach, Emma Terho și Li Lingwei,  la Beijing, în ianuarie, când se vor deschide Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.

Peng Shuai a fost de trei ori campioană olimpică.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri