"Vrem să devenim ținta glumelor tuturor?" Furie în China, după ce voleibalistele echipei naționale au jucat cu măști la Cupa Asiei

Data actualizării: Data publicării:
voleibaliste din china cu masti la un meci
Furie în China, după ce voleibalistele echipei naționale au jucat cu măști la Cupa Asiei. FOTO: Profimedia Images

Un meci de volei în care sportivele din echipa națională feminină a Chinei au fost nevoite să poarte măști anti-Covid N95 a iscat un val de reacții furioase pe rețelele sociale. Asociația națională de Volei și-a cerut scuze pentru această situație, scrie BBC.

Evenimentul a avut loc joi la Cupa Asiei din Filipine, în care China a înfruntat Iranul.

Ulterior, în a doua parte a meciului, voleibalistele și-au dat jos măștile.

În comentariile de pe rețelele sociale din China, oamenii își exprimau furia pentru faptul că strategia zero-Covid a țării pune în pericol sănătatea sportivilor. Unii au spus că autoritățile au dus mult prea departe această strategie.

Fotografiile de la meci, care le arată pe sportive cu măștile puse, au circulat rapid pe rețelele sociale, declanșând un val de critici. Pe Weibo, cea mai mare platformă socială din China, subiectul a înregistrat peste 16 milioane de vizualizări.

"Ce este mai important: sănătatea sau performanța? Trebuie să ne asumăm o anumită responsabilitate față de sportivii noștri", potrivit unui comentariu.

"Cât timp va continua această așa-zisă farsă de prevenire a epidemiei? Vrem să devenim ținta glumelor tuturor celorlalte țări?", a fost alt comentariu.

Furia manifestată în mediul online a determinat Asociația Chineză de Volei să își ceară scuze public. Într-o declarație pe Weibo, acesta a explicat că înainte de meci au fost informații că ar fi jucători infectați cu Covid din alte echipe și că unele simptome au fost raportate în rândul echipei Chinei. Pentru a preveni eventuala răspândire a virusului, s-a cerut ca jucătorii să poarte măști la intrarea în locație. Dar pentru că nu a fost clar dacă jucătorii trebuie să poarte măști și pe teren, sportivele le-au ținut și în prima repriză.

După ce au pierdut primul set, majoritatea jucătoarelor și-au scos ulterior măștile în timpul pauzei. Sportivele din China au câștigat cu 3-1 împotriva celor din Iran. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri