STUDIU: Păpușile voodoo cu figura șefului îmbunătățesc moralul angajaților

Data actualizării: Data publicării:
BadBoss_94_VoodooDoll

Anagajații ar putea deveni mai eficienți la locul de muncă dacă li s-ar permite să împungă ace în păpuși voodoo cu chipul șefilor lor, pentru a-și vărsa astfel frustrările, se arată într-un studiu al unor economiști din Canada, transmite The Telegraph.

Studiul s-a axat pe un eșantion de 229 de angajați din Statele Unite și Canada și a fost realizat de către o echipă a Școlii de Afaceri și Economie din cadrul Universității Wilfrid Laurier din Ontario.

Subiecții au fost rugați să își reamintească o interacțiune de la locul de muncă care a sfârșit într-un abuz comis de un superior ierarhic.

Autorii studiului au constat că stimularea angajaților prin recurgerea la „represalii simbolice”, cum ar fi folosirea unei păpuși voodoo cu chipul unui șef, le-a redus acestora „cu o treime” sentimentul că sunt nedreptățiți.

„Nu trebuie neapărat să fie o păpușă voodoo. Teoretic, orice lucru care servește ca un act simbolic de represalii, cum ar fi aruncarea de săgeți într-o poză a șefului lipită pe o tablă de darts, poate funcționa (pentru a scăpa de tensiunile acumulat și de sentimentul de orgoliu rănit -  n.r.)”¸ a explicat dr. Lindie Liang.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri